A kaposvári Bogdán Endre csaknem ötven éve űzi ezt a sportágat, és az idei Európa-bajnokság ugyan nem sikerült túl jól, a hazai mezőnyben azonban már 37. és 38. magyar bajnoki címének örülhetett.

autómodell

Bogdán Endre már a következő évet tervezi, de az idei is emlékezetes volt a maga nemében. A fő ellenfélnek ebben az évben az időjárás számított, de azért sikerült magyar bajnokokat hirdetni. A Textiles Modellező Klub rutinos versenyzője két kategóriában is aranyérmes lett. Bogdán Endre ennek ellenére azt mondja: felemás szezont zárt.

- Tavaly azt gondoltam, hogy sikerült néhány olyan alkatrészt beszereznem, amit előállítani nem tudok, és ezek segítik majd a munkámat - fogalmaz Bogdán Endre. - Sajnos nem így történt. Olyan rejtett hibák voltak, amikről nem tudtam, erre ráment a háromnegyed szezonom. Ki kellett deríteni, és ez előrevetítette, hogy az idei esztendő eredményességben nem lehet olyan, mint amilyen a többi volt.

A kaposvári autómodellező így az Európa-bajnokságon sem tudott úgy szerepelni, mint korábban. Korábban az volt a kérdés, hogy az élmezőny hányadik helyét tudja elcsípni, az idén viszont kimaradt az első harmincból a 10 köbcentis modellek világranglistáján. Ma már ebben a sportban is a pénz dominál, a szorgalom kevés a nagy sikerhez.

- Én az Európa-bajnokságra nyitott szemmel és spórolt pénzzel mentem, és sikerült olyan dolgokat megvásárolnom, ami a záloga lehet annak, hogy a magyar rekord feljebb tud kúszni, a világranglistán pedig újra az első tizenötben lehetek. Ez a célom most - tette hozzá.

Bogdán Endre a társaival még rajthoz áll egy ukrajnai viadalon, aztán jöhet a jól megérdemelt pihenő.

Címkék: Autómodellezés, Bogdán Endre, sport