A kaposvári lányok a hétvégén, felkészülési tornán mérhetik fel, hol tartanak a munkában, és az új vezetőedző, Halász Márta is kíváncsian várja, hogyan teljesít majd a formálódó társaság.

BITT

A felkészülés kellős közepén járnak a kaposvári röplabdás lányok: ez már a hatodik hét, de még lesz munka bőven.

- Az első öt hétben alapoztunk napi két edzéssel. Délelőtt az atlétikai pályán voltunk főleg, délután pedig elkezdődtek a technikai képzések, de még nem csapatszinten dolgoztunk, hanem az alaptechnikai elemeket ismételtük át. Most kezdődik csak igazán a csapatépítés - mondta Halász Márta vezetőedző.

A nyári szünetben négyen távoztak és négyen érkeztek, így új csapatot kell formálnia az egykori 37-szeres válogatott edzőnőnek.

- Nem sok időnk van, az biztos. A fejemben több felállás is van, még nem tudom megmondani, ki kezd. A hétvégi veszprémi tornán egy meccset egy feladó kap, és hozzá tesszük a többieket. Remélem, több jó felállás, variáció is születik majd, és minél többen tudnak majd játszani - tette hozzá.

Rák Rebeka már felépült, Rulek Rita térdét viszont műteni kell, mert a terhelések miatt kiújult egy korábbi sérülése. A többiek hadra foghatóak, és már várják az új évadot. A csapat gerincét továbbra is a Munkácsy gimnázium fiataljai alkotják, akik az iskola után jönnek edzésre nap, mint nap.

- Teljesen más, mint amikor nem volt iskola. Mindig hét órám van, rohanok le edzésre, aztán külön tanárhoz megyek, úgyhogy hét óra körül esek haza minden nap - közölte Horváth Zsófia. - Szerintem már könnyebbek az edzések, nincs annyi futás, mezőnyözünk, komplexezünk, kezdünk összeállni, és készülünk a felkészülési tornára.

A BITT együttese szombaton négy csapat társaságában szerepel a veszprémi nemzetközi tornán. A négy meccs után minden bizonnyal tisztábban lát majd a szakvezetés, és megkezdődhet a felkészülés utolsó két hete.

Címkék: BITT, röplabda, sport