A 19 esztendős hátvéd, Vadas Zalán már a 14. percben bevette a vendégek hálóját, és mint később kiderült, a gól értékes három pontot ért a Rákóczi ligacsapatának. A Dráva-csoport somogyi rangadója izgalmas kilencven percet hozott: a szünet után a vendégek mindent megpróbáltak, hogy egyenlítsenek, de végül pont nélkül maradtak.

- Jó híre volt a Nagyatádnak, erős, jó csapat, tartottunk is tőle, joggal. Az első félidő a miénk volt, a szünet után mi a középpályán elvesztettük az uralmat, nem tudtuk folyamatossá tenni a játékunkat, sőt, nagyon sokszor védekezésre kényszerültünk - mondta Pusztai László a Kaposvári Rákóczi ligacsapat edzője.

- Nyilván elégedetlen vagyok az eredménnyel, és az első félidei játékkal is. Akkor még gyorsabb, erőszakosabb volt a Rákóczi. A szünet után rendeztük a sorokat, de nem rúgtuk be a legnagyobb ziccereket sem. Nagyon bánt, hogy legalább egy pontot nem sikerült szerezni - mondta Papp Zoltán a Nagyatádi FC edzője.

A nagyatádi zöld-fehérek az idei sporttörténeti ezüstérem után az új évadban is szeretnének nagyot alkotni.

- Nehezebb év lesz, mert a második helyet megismételni is bravúr lesz. Tavaly erőn felül teljesítettünk, de a dobogó valamelyik fokára oda kellene érni. Van még 26 forduló, nincs nagy gond, de most már el kellene kezdeni nyerni a meccseket - tette hozzá Papp Zoltán.

A Rákóczi ligacsapatában néhány rutinos játékos mellett feltörekvő fiatalok kaptak helyet. Ők hétről hétre bizonyíthatnak Sisa Tibor vezetőedzőnek is.

- Nem vagyunk eredménykényszerben. Fontosabb, hogy az egyének teljesítménye javuljon, hogy tudjunk mutatni valamit az első csapat vezetőedzőjének. Most viszont vannak kérdőjelek, nem tudunk jól nyilatkozni olyan játékosokról, akiket figyelemmel kísér az első csapat edzője is - tette hozzá Pusztai László.

A Rákóczi tehát megnyerte a megyei rangadót, a Nagyatád pedig gazdagabb lett egy tanulsággal: a kihagyott helyzetek gyakran megbosszulják magukat.

Címkék: Papp Zoltán, Pusztai László, Nagyatád FC, Rákóczi, sport