military

A kaposvári Lovas Akadémián megrendezett rangos viadalt a fiatal balatonlellei reménység, Schaller Eszter nyerte meg Globe Carex Mayenne nevű lovával, a korábbi bajnok Egyed László pedig ezúttal harmadik lett Valiant nyergében. A hétvégi somogyi viadalon osztrák és német lovasok is szerencsét próbáltak.

A díjlovaglás után és a díjugratás előtt kimentek a terepre a lovastusa magyar bajnokság résztvevői. Az idei bajnoki döntőt egy kétcsillagos nemzetközi verseny keretein belül rendezték meg Kaposváron, így az érdeklődők színvonalas küzdelmet láthattak. A legjobb magyar lovasok remek formában érkeztek az évadzáró erőpróbára.

- Túlvagyunk az ifibajnokságon, az ifi EB-n, a junior EB-n, elég jól teljesített mindenki, minden csapat. A felnőtt bajnokságban nagy harc van, főleg az utánpótlás lovasok végeztek az élen., és az idén már második alkalommal rendezünk csapatversenyt is - mondta Schaller Gábor szövetségi kapitány.

A kaposvári pálya napjainkban már igazán kedvelt a lovastusázók táborában. Korábban sokan aggódtak a talaj minősége miatt, napjainkban viszont már kiválóak a körülmények. Az ország egyik legszebb pályáján négy kategóriában hirdettek győztest. A felnőtt magyar bajnoki címért a Lovas Akadémia SC Kaposvár válogatott versenyzője, Egyed László is harcba szállt.

- Ez igazából Magyarországon az egyik legfontosabb verseny, ez a magyar bajnokság. Nekem is az a célom, hogy nyerjek. Másik lóval indultam, mint amit terveztem, de nem bánom. Meg vagyok vele elégedve - mondta Egyed László.

Az első helyet végül némi meglepetésre egy fiatal balatonlellei tehetség, Schaller Eszter szerezte meg Gelencsér Zsanett és Egyed László helyett. A kaposváriak olimpiai reménysége My Win nevű lovával az utánpótlás lovak magyar bajnoki címével vigasztalhatta magát. Egyed László már 2012-re is odafigyel.

- Az első cél a felnőtt EB, ami jövőre van, az olimpiai előtti évben. Ha össze lehetne állítani egy magyar csapatot, és jól szerepelnénk, akkor egyből minősülnénk az olimpiára. Vannak tehetséges fiatal lovasaink, akik helytálltak, és szerintem lehetne belőlük csapatot kovácsolni - tette hozzá Egyed László.

A 2010-es csapat magyar bajnoki címet a Magyar Póni Klub első együttese hódította el, az amatőrök közül pedig a Magyar Póni Klub szövetség harmadik számú csapata diadalmaskodott.

Címkék: Lovas Akadémia, Schaller Gábor, Egyed László, Kaposvár, sport