Az újonc a Ferencvárost látta vendégül, és az ideges kezdés után végül nagy fölénnyel, 6:2 arányban nyerte a mérkőzést. A fiúk célja a bennmaradás: szeretnék megőrizni a helyüket a legjobb tíz magyar együttest alkotó erős mezőnyben.

Újjávarázsolt pályán, magasabb osztályban kezdték meg a szezont a Közutasok Kaposvári TK férfi tekézői. A somogyiak rögtön egy rangadóval indítottak: a nagy múltú Ferencvárost látták vendégül a Szántó utcában.

- Nagyon örülünk neki, hogy ezzel a fiatal csapattal feljutottunk a Szuper Ligába. Kicsit még idegesek a fiúk, de ez azért lehet, mert ők még nem játszottak ebben az osztályban. Rajtam kívül még senki más - mondta Lapat Krisztián.

A rutinos játékos szerint a Szuper Liga és az NB I között elég nagy a különbség.

- Játéktudásban mindenképpen. Az első 2-3 csapat kiemelkedik a mezőnyből, BL-győztes csapatok is vannak itt, a hátsó régiót viszont közel azonos tudású csapatok alkotják.

A korábbi bajnok fővárosiak alaposan átalakultak a nyári szünetben, ennek ellenére jól kezdték a meccset Kaposváron.

- A bajnoki rajt mindig nehéz, nem tudjuk még, hogy sikerült a felkészülés. Nyerni jöttünk az átalakult, fiatal együttesünkkel, és egyelőre jól játszunk - mondta Danóczi Richárd, a Ferencváros tagja.

A találkozó eleje még a Fradié volt, a folytatásban aztán beindult a kaposvári henger. A Közutasok játékosai megnyugodtak, és ezután már nem adtak esélyt az ellenfélnek. A csapat végül 6:2 arányú, 119 fás. magabiztos győzelmet könyvelhetett el az évadnyitón. Az együttes legjobbja Rapatyi Richárd volt, aki 589 fáig jutott, rajta kivül még Mettner Zoltán, Pákai Zsolt és a Nákits Dániel-Tamás Renátó páros szerzett pontot. Az újonc tehát megadta az alaphangot a folytatásra, és megcélozza a bennmaradást a Szuper Ligában, az ország legjobb tíz együttese között.

Címkék: Teke, sport