Fonai Tibor klubelnök a Kapos Sportnak elmondta: anyagi gondjaik jelenleg nincsenek, mert továbbra is segít nekik a város. A célok nem változnak: a csapat 2011-ben is bajnokságot és kupát szeretne nyerni, Kántor Sándorral pedig immár vezetőedzőként számítanának, nem játékos-edzőként.

Tavaly szeptemberben adtunk hírt arról, hogy új fejezet kezdődött a kaposvári férfi röplabdacsapat életében. A klub 1997-től 2009-ig viselte az olasz tulajdonban lévő húsipari cég nevét. Az elmúlt szezonban Kométa helyett már Diamant néven szerepelt a társaság, az erről szóló megállapodást ünnepélyes külsőségek között írta alá Fonai Tibor klubelnök és Karl Schultes, az 1. MCM Kft. tulajdonosa.

Zarka Péter legénysége 2010-ben is hozta a hazai mezőnyben elvárt eredményt: megnyerte a bajnokságot és a kupát is. A nyári szünetben több változás is történt a csapat háza táján. Ma már tudjuk: nem csak edzőt váltottak, hanem a névadó támogató is nagy valószínűséggel kiszáll. A jövővel kapcsolatos tárgyalások ugyanis nem vezettek eredményre.

Az 1. MCM Kft. tulajdonosai közleményt juttattak el hozzánk, amelyben leírták: az általuk támogatható „életpálya modell” koncepciót, egy külön egyesület keretében a Kaposvári Röplabda Klub nem tartja elfogadhatónak. A profi csapatot a 2010/2011 évadban nem támogatják, mert nem értenek egyet az egyesület elnökségének koncepciójával és a stílus nem egyezik az üzletpolitikájukkal és alapelveikkel. A klubvezetés a csütörtöki egyeztető tárgyalás végén tudomásul vette a bejelentést.

Az 1. MCM Kft közleménye

„A tegnapi  három- oldalú megbeszélést eredménytelennek tekintjük. Az általunk támogatható „életpálya modell” koncepciót külön egyesület keretében a Kaposvári Röplabda Klub nem tartja elfogadhatónak.

Az 1. MCM Kft ezért az alábbi ajánlatot teszi: ragaszkodva utánpótlás- támogató elképzeléséhez továbbra is felajánlja 1.000.000.-Ft támogatását, amennyiben a három utánpótlás csapat 1.MCM-Diamant név alatt szerepel a bajnokságban.

A profi csapatot a 2010/2011 évadban nem támogatjuk , mert nem értünk egyet az egyesület elnökségének koncepciójával és a stílus nem egyezik a mi üzletpolitikánkkal és alapelveinkkel.

Horváth Éva és Dr. Karl Schultes  1. MCM Kft”

- Tavaly nyáron kétéves megállapodást kötöttünk az MCM Kft-vel. Az idén folytattuk volna velük az együttműködést, de kiderült, hogy mások az elképzeléseink, és most megakadtak a tárgyalások. Más irányt kell vennünk, azon gondolkodunk, milyen irányba menjünk tovább a Diamant nélkül - mondta Fonai Tibor klubelnök.

Ami nem változik: a csapat ugyanazokat az eredményeket szeretné elérni, mint az elmúlt években, vagyis a bajnoki cím és a kupagyőzelem a fő cél.

Fonai Tibor

Fonai Tibor klubelnök

- Ez most egy új helyzet. Nyilván megnehezítette az év kezdését a hiány. Pozitív hír, hogy Kaposvár polgármestere és közgyűlése mellénk állt, és segít abban, hogy ez a félév zökkenőmentesen tudjon lezajlani - fogalmazott Fonai.

Névadó szponzor híján a csapat Kaposvári Röplabda SE néven vág neki a pontvadászatnak októberben. Új játékos igazolását ugyanakkor nem tervezik a bajnoki rajtig. Fonai Tibor hozzátette: az elképzelések szerint, a sok távozó és a kevés érkező ellenére, Kántor Sándort már csak vezetőedzőként láthatjuk a csapat mellett, nem pedig játékos-edzőként.

A klub utánpótlásával kapcsolatban még nem fejeződtek be a tárgyalások az 1. MCM Kft-vel. A cég 1 millió forintot felajánlott az egyesületnek, ha a három utánpótlás csapat az ő nevükön szerepel majd a bajnokságban. A klub a keddi elnökségi ülésen tárgyal erről az ajánlatról, és legkésőbb szeptember 8-ig választ is ad rá.

Címkék: Fonai Tibor, röplabda, sport