majthényi

A Balatonföldvári Spartacus VE klasszis párosa hetedik vb-elsőségét ünnepelhette. A sikerpáros lényegében mindent elért, amit eltervezett, már csak egy hazai vizeken megszerzett aranyérem hiányzik a gyűjteményből.

Majthényi Szabolcs igazi otthona a Balaton. A 38 esztendős sportember néhány nappal az újabb, immár hetedik világbajnoki címének megszerzése után ismét vízre szállt, de ezúttal egy másik hajóosztályban. Szabolcs és állandó párja, Domokos András kedvence azonban továbbra is a repülő hollandi marad. A balatonföldváriak klasszis kettőse jó formában utazott el a romániai vb-re.

- Nagyon jó felkészülési időszakunk volt, a legfontosabbat, Kielben megnyertük, előtte Dániában edzőtáboroztunk a nagy riválisainkkal, akik most nem indultak el a repülő hollandi hajóosztályban. Mi jó hangulatban utaztunk el, jött még velünk három magyar páros, és összességében ellégedettek voltunk a rendezéssel, a körülményekkel - mondta Majthényi Szabolcs hétszeres világbajnok.

Majthényi Szabolcs és Domokos András több mint két évtizede szerepel együtt a világ legnagyobb erőpróbáin.

- Nekünk nagyon kiegyensúlyozott ez a kapcsolat. Nem vagyunk együtt éjjel-nappal, és mindketten imádjuk, amit csinálunk, így nagyon motiváltan megyünk a vízre, bárhová is utazunk. Inkább előnyünkre válik a többiekkel szemben, hogy mi ilyen rutinos páros vagyunk - mondta a Balatonföldvári Spartacus VE sportolója.

A somogyi duó hét világbajnoki és három Európa-bajnoki aranyérem után is talál magának motivációt. Ez pedig nem más, mint a vitorlázás öröme. És van még egy apróság: a fiúk szeretnének végre hazai környezetben is a csúcsra érni.

- Nagyon remélem, úgy néz ki, 6-8-10 évente tudunk vb-t rendezni. Ha minden igaz, 2013-ban újra itt lesz a világbajnokság. Eddig itthonról van két ezüstérmünk, valóban jó lenne most már az aranyat is megszerezni - tette hozzá Majthényi.

A romániai vb-n Majthényiék mellett még három fiatal balatonföldvári páros is részt vett.

- Van a fiatalok között is olyan tehetség, akik előtt a nagy öregek példaképek lehetnek. És nagy a lelkesedés, hogy a fekészülés munkáját véghez vigyék - mondta Erdélyi Bea edző.

Majthényiéket szeptember elején Balatonföldvár térségében újra láthatjuk, ugyanis itt rendezik majd meg a repülő hollandi magyar bajnokságot.

Címkék: Erdélyi Bea, vitorlázás, Domokos András, Majthényi Szabolcs, Balatonföldvár, sport