dijlovaglok

Kövy András vezetőedző és csapata már nem csak az utánpótlás-kategóriákban teljesít jól, hanem a felnőtt mezőnyben is megállja a helyét. A Cserénfa LK nem a mennyiségre, hanem a minőségre épít – és az elmúlt hat év tapasztalatai alapján, jó úton jár.

A cserénfai díjlovasok hat éve kezdték el a munkát Kövy András irányításával. A korábbi válogatott sportoló eleinte tíz versenyzővel készült nap, mint nap, napjainkra viszont már megduplázódott a létszám.

A többség ebben a lovardában dolgozik, de kecskeméti és Pest megyei sportolók is erősítik a klubot. A munka magas színvonalú, így a Cserénfa LK napjainkban már az ország egyik legeredményesebb egyesülete.

- Klubunk klub szinten évek óta a 2. helyen áll a listán 120-130 egyesület közül, ami nagyon jónak számít. Egyéniben főleg az utánpótlás kategóriában szerepelnek jól, Berta Lili Európa-bajnokságon is részt vett és Tihanyi Laura is jól teljesített. Most Gémes Barnabás a legnagyobb reménységünk - mondta Kövy András edző.

A 12 esztendős Szabados Petra már megnyerte a tanintézetek országos bajnokságát, a távoli nagy célja pedig az olimpiai részvétel.

- Én igazából úgy kezdtem, hogy ugrólovasnak indultunk, de meg kellett tanulni az alapokat. Elkezdtem, a díjlovaglást, és kikötöttem András bácsinál - meséltze Szabados Petra.
Farkas Katalin 15 éve lovagol minden nap, és saját lovával, a 8 éves Abszinttal szerepel a versenyeken.

- Sokat számít, főleg, hogy őt csak én lovaglom. Nagyon összeszoktunk, voltak negatív és pozitív dolgok is. A negatív, hogy eltanuljuk egymástól a rossz szokásokat is - mondta Farkas Katalin.

A cserénfaiak már a felnőtt mezőnyben is megállják a helyüket, így komolyabb terveket is szövögethetnek.

- Elsősorban a minőségen szeretnénk javítani. A lovasokat nehézosztályba, nagydíjba kell felhozni, ehhez jó lovasok, sok pénz is kellene. A meglévő állománnyal a nagydíjat el tudjuk érni, de nagy eredményeket még ettől a csapattól nem várhatunk -tette hozzá Kövy András.

Címkék: Kövy András, Farkas Katalin, sport