műfű

A beruházás a nyáron valósult meg, néhány hét alatt elkészítették a korszerű pályát, a mai napon pedig az Intersport-Kapos Televízió Kupával avatták fel a létesítményt. A sportoktatást minőségi szinten felvállaló intézmény uszodája, kondícionáló terme, tornacsarnoka mellé műfüves labdarúgó pályát állított, és nem titok, a jövőben az atlétikának és a kosárlabdának is jobb lehetőségei lesznek.

A tervek szerint műanyag borítású streetball pálya és futófolyosó is segítené a testnevelők, edzők munkáját. Az iskola energikus igazgatónője, Molnár Anna a tárgyi feltételek mellett együttműködésben is gondolkodik, szeretné, ha igazi szakmai műhely lenne az intézmény.

- Mindenképpen együttműködési megállapodást szeretnénk a Bene Ferenc Akadémiával, ki szeretnénk szélesíteni a sportoktatás lehetőségeit, hiszen ez lehet a jövő útja. Mi a lehetőségeinkhez igazodva kiemelten az úszást, vízilabdát, labdarúgást, kosárlabdát és az atlétikát részesítjük előnyben, és keressük a kapcsolatot ezzel összefüggésben a kaposvári és Kaposvár környéki aktuális sportszervezetekkel.

Pénteken délelőtt hat csapat versengett az Intersport-Kapos Televízió Kupájáért a pályaavató tornán, négy óvoda és a házigazda iskola két elsős osztályának palántái. Az arcokon látszott, minden percét élvezik a mozgásnak, így látta a játékvezetőként debütáló edző, Richter Sándor is.

- Igen, ők még önfeledten élvezik ezt a játékot, őszintén, akarattal, én valóban sokkal nagyobb korosztályokkal dolgozom, és az egészen más jellegű munka, de öröm volt a legkisebbeket is nézni és a mérkőzéseiket végigvezetni. Talán nem követtem el nagyobb hibákat, mert egyszer sem hangzott el, hogy: "Szemüveget a bírónak".

A tornát végül a Konrád Focisuli nyerte, Konrád László több, mint 10 éve foglalkozik a legkisebbekkel, nem titkoltan azért, hogy a jövő Rákóczi-futballistái kerüljenek ki a gyermekek közül. A Gyakorló iskola szurkolótábora is jelesre vizsgázott, a főként leányokból álló "kemény mag" végig űzte-hajtotta osztálytársait, akik nem is vallottak szégyent.

A végén azonban nemcsak ők, hanem mindenki örömmel vehette át az Intersport áruház ajándékait és a Kapos Televízió kupáit, hiszen a játék, a mozgás, a sport volt a lényeg. Az iskola hagyományteremtő szándékkal rendezte a tornát, minden évkezdetkor meg szeretnék majd ismételni, akik pedig ezúttal kimaradtak, kapnak még lehetőséget, hiszen tervben van, hogy októberben, ha az idő is megfelel, szintén az 5-6 éves korosztálynak rendeznének futballtornát, a város több óvodáját is bevonva.

A végeredmény:

1. Konrád Focisuli
2. Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
3. Béke utcai Óvoda
4. Gyakorló Óvoda
5. Petőfi Sándor utcai Óvoda
6. Jutai úti Óvoda

Különdíjasok:
Legjobb kapus: Bogdán Dávid (Béke utcai Óvoda)
Legjobb mezőnyjátékos: Tarcson Ákos (Béke utcai Óvoda)
Gólkirály: Hujbert Dávid (Konrád Focisuli)

Címkék: Gyakorló, sport