A kaposvári közönség is megcsodálhatta a világviszonylatban is jónak számító magyar férfi teke válogatott játékát. A nemzeti csapatban több kaposvári nevelésű sportoló is helyet kapott. A világbajnoki ezüstérmes és kétszeres magyar bajnok Pintér György is Kaposváron kezdte pályafutását, és Kiss Tamás is innen indult, de ma már a zalaegerszegieket erősíti. A válogatott nemrég kezdte meg a felkészülést az októberi egyéni világbajnokságra, így szívesen jöttek Kaposvárra. A szövetségi kapitány szerint van esély arra, hogy újabb kaposvári sportolók kerülhessenek be a válogatott keretbe.

Volt kint velem most Rijekában a Kozma Károly, aki a Közút csapatát erősíti, szinte csak vele voltam megelégedve, látszik, hogy sokat dolgozik és szeretne is minél hamarabb odakerülni a felnőtt válogatotthoz, ami nehéz, de sok munkával megoldható - tette hozzá Fehér László szövetségi kapitány.

A kaposvári pályaavatón a válogatottak közül Boanta Claudiunak ment a legjobban, 615 fáig jutott. Pintér György és Nemes Attila egyaránt 581, Farkas Sándor 580, Fehér László 570, Kiss Tamás pedig 566 fás teljesítményt ért el. A válogatott végül 6:2 arányban bizonyult jobbnak a kaposváriaknál.

 

Címkék: szövetségi kapitány, Fehér László, Pintér György, teke, Kaposvár, sport