stranröpi

Nem azért indultam, hogy strandkirály legyek, a játék szeretete motivált -mondta Selega Balázs, aki ettől függetlenül minden egyes mérkőzésen teljes erőbedobással küzdött a párjával, így végül kiérdemelte a strand királya címet 2010-ben. Selega Balázsnak nem sikerült mindig ugyanazzal a párral szerepelnie. Három fordulóban Molnár Tamással indultam, vele lettem második férfiban, és kettő fordulóban pedig Szentes Péterrel indultam, vegyesben pedig minden fordulóban Hárs Kingával indultam -tette hozzá.

Az ötfordulós somogyi körversenyen sok olyan röplabdázó szerepelt, aki korábban a teremben is jól teljesített. Selega Balázs régóta röplabdázik, a Kométában kezdte, aztán átment az MCM-be, a felnőtt mezőnyben is játszott. Ezután már csak hobbi szinten folytatta tovább a Kaposvári Egyetem csapatában. A hölgyek között is népes mezőny jött össze a tornákra, és az egyéni összesítés után a BITT Kaposvár fiatal feladója, Ihász Dóra lett a strandkirálynő.

Az utolsó két tornán szinte teljes létszámban képviseltette magát a bajnokságra készülő BITT együttese. Nagyatádon még a vezetőedző, Halász Márta is pályára lépett. A röplabda-strand változatát mindegyik játékos kedveli. Ihász Dóra elmondta: fárasztóbb ugyan ez a változat, de könnyebb összeszokni a párrral. A strand idei királyai azt mondják, jövőre újra megpróbálják. A legfontosabb azonban az, hogy élvezzék a játékot a nyári hónapokban is.

Címkék: Ihász Dóra, Selega Balázs, forduló, strandröplabda, torna, sport