automodellezo

Volt idő a kisebb-nagyobb javításokra és az utolsó simításokra is: az idén ugyanis nem volt kegyes az időjárás az autómodellezőkhöz. A májusi bajnoki forduló elmaradt a nagy eső miatt, és az elmúlt hétvégén is kis híján le kellett fújni a viadalt. Szerencsére országos bajnokokat ennek ellenére hirdettek, és a kaposváriak ezúttal is bizonyítottak: az öt kategóriából négyben sikerült nyerniük

Bogdán Endre, a kaposvári Textiles Modellező Klub tagja elmondta: erős bázis van Gyöngyösön, de egyre többen jelentkeznek Egerből, Budapestről, Zalaegerszegről is. Jó érzés, hogy tudjuk tartani a szintet ezekkel a klubokkal -tette hozzá.

Vörös Zoltán egyszer már elbúcsúzott az autómodellező társaktól, aztán mégis visszatért a Jutai úti pályára. A versenyző ugyancsak a Textiles Modellező Klub tagja.  Ez az év nem sikerült a legjobban. neki. Öreg motortokkal, kevés pénzzel nagyon nehéz megoldani a versenyzést. - mondja. Ezelőtt negyven évvel jobban ment, világranglista-második voltam, de ez ma már csak emlék -tette hozzá.

A házigazda Textiles Modellező Klub versenyzői közül végül kategóriájában Tamasóczki Tamás, Pásztor Róbert és Bogdán Endre állhatott fel a dobogó tetejére. Az örökifjú Bogdán Endre két kategóriában is nyerni tudott. Bogdánné Makó Anna egy ezüst-, Dusa András pedig két bronzérmet szerzett az idei bajnokságon.

Címkék: autómodellező, dobogó, Textiles Modellező Klub, országos, bajnok, verseny, sport