Az élvonalban szereplő somogyi együttes több korosztályos válogatott fiatal mellett egy rutinosnak számító irányítót is igazolt Norvégiából. Az új lányok bíznak abban, hogy segítségükkel elérheti kitűzött céljait az együttes.

Tavaly nyáron még egy olyan keretet alakítottak ki Siófokon, amely megnyerhette volna az NB I B-s bajnokságot. Időközben az együttes lehetőséget kapott az élvonalbeli indulásra, és a már meglévő állomány alaposan kitett magáért. A lányok újoncként a hetedik helyen fejezték be az évadot. A Balaton-partiak az új szezon előtt nem csak edzőt cseréltek, hanem a játékos-keretet is megerősítették. Két utánpótlás-válogatott tehetség érkezett: Debrecenből Szalai Babett, a bajnok győri együttesből pedig Hosszú Boglárka. A 19 éves jobbszéleső Csurgón kezdte pályafutását.

- Nagyon féltem eleinte, de az volt a szerencse, hogy Szalai Babett-tel együtt jöttem, aki régi csapattársam, együtt voltunk a válogatottban is. Itt rendes, kedves mindenki, így könnyen ment a beilleszkedés - mondta Hosszú Boglárka. - Nagyon remélem, tudok élni a lehetőséggel, amit kapok. Ez az év nagyon fontos lesz, először játszhatok NB I-es felnőtt szezonban úgy, hogy nagyon számítanak majd rám. Remélem, sikerülni fog ez.

A legfrissebb szerzemény Bognár Adrienn, aki Norvégiából tért haza a somogyiak kedvéért.

- Az az igazság, hogy nekem Siófok mindig az volt, hogy idejövök nyaralni. Most idejöttem meghalni, edzeni... De, ha az ember jó kézilabdás akar lenni, akkor odafigyel és sikerülhet neki - fogalmazott Bognár Adrienn. - Kiss Oliviát már ismertem, vele találkoztam minden nyáron. Kevés volt a hátsó játékos, edzettem itt, aztán visszamentem Norvégiába, majd megkerestek egy ajánlattal. Jók az első benyomások, jól megvagyok a többiekkel. Még csak pár napja vagyok itt, úgyhogy van mit csinálni.

A 26 esztendős irányító hat évet húzott le az északi országban.
- Ők is a dinamikus kézilabdára építenek, a lerohanásra, és itt is ez van készülőben, ez megegyezik. Ott napi egy edzés volt, itt a profizmusnak köszönhetően minden jobban pörög és az edzések intenzitása is magasabb - tette hozzá Bognár Adrienn.

A siófokiak programjában a sok edzés mellett négy előkészületi mérkőzés is szerepel, így a remények szerint az új játékosok is beilleszkednek majd a csapatba és igazi erősítést jelentenek majd.

Címkék: sport