A klubvezetés nem titkolt célja, hogy a csapat jusson be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe! Demeter mesterre tehát komoly feladat vár az ősztől.

Ebben az évben is kaposvári edzővel lett bajnok a Fenerbahce röplabdacsapata! Demeter György legénysége a török férfibajnokság döntőjét 3:0-ás összesítéssel nyerte meg a Ziraat Bankasi ellen. A sikeredző éremgyűjteménye a 13. bajnoki arannyal bővült az idén, amelyből ez a 11., amelyet edzőként szerzett! Demeter mester azóta meghosszabbította szerződését az isztambuli egyesülettel, amely világsztárokkal erősített a nyáron.

- Ez óriási dolog. Ez a Fenerbahce sportklubnak köszönhető, elsősorban a labdarúgóknak. Minden szakosztály, a röplabda és a kosárlabda is szeretne a Bajnokok Ligájában jó helyezést remélni. Titkos álom, hogy minél tovább jussunk, esetleg a legjobb négy közé is bekerüljünk - mesélte Demeter.

Nem véletlenül nagyok az elvárások, hiszen Demeter György csapatába igazolt a sydneyi olimpia két szerb bajnoka, a világklasszis Ivan Miljkovics és Andrija Gerics, valamint a kubai Leonel Marshall. Ezek a játékosok garanciát jelentenek a magas színvonalra, az edzőnek viszont mielőbb eredményes csapatot kell formálnia a társaságból.

- Jó játékosokból nehéz csapatot gyúrni, mert sok egyéniség, klasszis van. Bízom a múltjukban, a tudásukban, és abban, hogy szeretnének csapatemberek is lenni, nem csak a saját játékukat játszani. A kiválasztásánál fontos volt, hogy az előző években mennyire tudtak beilleszkedni, erről is elég sok információt tudtunk szerezni - folytatta a mester.

A kaposvári szakember stressz-mentesen, családi körben töltötte a nyarat, és úgy érzi, sikerült feltöltődnie. Demeter György 1992-től 2003-ig volt a kaposvári férfi együttes vezetőedzője, és napjainkban is figyelemmel kíséri a magyar röplabdasport fejleményeit.

- A jelenlegi magyar röplabda óriási gondokkal küzd, ami nem csak anyagi gond, hanem szervezési, vezetési problémák is vannak, nem találják meg azt az utat, amerre el kellene indulni közösen. Sok helyen jó úton indulnak el, de nincs összefogás, hogy egységesen csináljuk. Az ellenfelek nem segítik egymást. Én ezt látom egy óriási gondnak -tette hozzá a szakember.

Demeter mester bízik a hazai előrelépésben, török csapatával kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: biztos, hogy egy izgalmas, érdekes szezon áll előtte.

Címkék: Isztambul, Demeter György, röplabda, sport