Az előkészületi mérkőzésen végre  minden játékosára számíthatott Imre Vilmos. A beálló Szűcs Viktória öt góllal tért vissza hosszú sérülése után. Kopecz Barbara első mérkőzését játszotta Siófokon, mellette ezúttal egy montenegrói játékos, Milena Vranes is lehetőséget kapott.

Hosszu Boglárka hét góljával hamar ellépett a hazai együttes a vendégektől (13-4), akik közt Hrankai Regina, Pintér Karolina is pályára lépett egy másik ex-siófokival, Gyánó Kingával együtt. (Az említettek mellett Csaba Eszter és Dabóczi Adrienn is a zalaiakat erősíti kettős igazolással, ám utóbbiak nem vett részt a felkészülési találkozón.)

Hosszu után a beálló Kiss Olivia kezdte el szórni a gólokat a félidő második felében, aki a szünetig meg sem állt hatig! A második játékrész szorosabbra sikerült, amit "csak" öt góllal nyertek Valovics Nóráék. Ekkor kapott lehetőséget elsőként siófoki színekben Kopecz Barbara, illetve a hosszú gerincsérülése után felépülő Szűcs Viktória. Az utóbbi remekül tért vissza, hisz Nagy Renátával és Szepesi Ivettel együtt a legtöbb gólt jegyezte ebben a harminc percben, szám szerint ötöt.

A montenegrói Milena Vranes is a második félidőben lépett pályára, aki korábban a Biseri Pljevlja játékosa volt. Hazánkban már az UKSE Szekszárdnál is próbálkozott a jelek szerint eredménytelenül. Július végén, a tolnaiak Újbuda elleni megnyert edzőmérkőzésein két, illetve négy gólt szerzett.

– A harmincöt-negyven percig mutatott teljesítménnyel elégedett vagyok – értékelt Imre Vilmos. – Az is igaz, hogy a mérkőzés végén soha nem látott összeállításban szerepeltünk, ami kihatással volt a játék minőségére. Ez volt az első olyan edzőmérkőzésünk, melyen mindenkit pályára tudtam küldeni. Az előre játékunkban látok fejlődést, de a védekezéssel még vannak problémák, amin javítani kell. A most tesztelt Milena Vranes néhány napig velünk marad, elhamarkodottan nem akarok véleményt mondani róla.

Felkészülési mérkőzés
Siófok KC - Nagykanizsai Izzó SE (NBI/B) 46 - 23 (25-7)
Siófok:
Scholtz - Hosszu 7, Kovács A. 2, Tóth Zs. 3, Bloj 3 (1), Bognár A. 1, Szalai B. 2
Csere: Lajtos (kapus), Szepesi 8, Kiss O. 6, Nagy R. 5, Szűcs V. 5, Tóth M. 2, Kopecz 1, Vranes 1
Szakmai igazgató: Imre Vilmos

(siofokkc.hu)

Címkék: Kézilabda, sport