Négy csapattal érkezett a Drago Skorpiók SE. Az U12, 14 és 16 évesek mellett a felnőtt női csapat is Kaposváron tréningezik ezekben a napokban.

- Egész napos programunk van, reggel hat órai keléstől este tízig szoros program van, de kikapcsolódásra is van idő, tegnap voltunk az aquaparkban, nagyon jól érezték magukat a gyerekek, sok edzés van szárazföldön és jégen - mondta Szuhánszky Dávid edző.

A feltételek pedig kitűnőek. Ennél nyugodtabb körülmények között nem lehetne felkészülni az októberben rajtoló bajnokságra, mondják.

- A bajnokságban már többször voltunk itt, nagyon szép csarnoka van Kaposvárnak, minden megvan körülötte, ami egy edzőtáborhoz kell és nagyon szép a város, tervezzük, hogy visszatérünk többször - mesélte Kővári Zoltán.

A gyerekek bár sokat dolgoznak, de remekül érzik magukat a somogyi megyeszékhelyen.

- Nagyon jól érzem magam, nagyon sok edzésmunka van. Nekem, kapusnak csak a kapuban kell állni, de nagyon sok lövést kapunk egy nap, két jeges-edzés, két száraz-edzés, sok teszt, de nagyon jól érzem magam, nagyon jó a tábor - mondta Kővári Dániel.

A Drago Skorpiók egyesülete négy éve alakult, és már a második legnagyobb fővárosi utánpótlásnevelő klubbá nőtte ki magát. Több mint 130-an jégkorongoznak itt. Még lányok is. Szerintük nincs ebben semmi furcsa.

- Nem, mert én nem vagyok olyan fajta, aki szereti a rózsaszín ruhákat meg ilyesmiket, nem bírom, például a balettot se. Ez tetszik, inkább kipróbáltam ezt, megtetszett és nekem tetszik - mondta Szick Dorka.

Olykor azért nehéz a fiúkkal.

- Néha-néha nagyon, mert nagyon lökdösődnek, tolakodnak, de valamikor egész könnyű - mondta Preisinger Dorka.

A Drago Skorpiók az alapozó munka mellett több edzőmeccset is játszanak a Kaposvári Sportiskola csapatával. A tervek szerint pedig február végén a két klub közösen rendez majd egy nagy nemzetközi tornát.

Címkék: Drago Skorpiók, jégkorong, sport