Az első félidőben jól teljesítettek az újonc siófokiak: nagyszerűen védekeztek és időnként szép támadásokat is vezettek. Az első 45 perc nagyobbik részében a Siófok teljesen egyenrangú ellenfele volt a fővárosiaknak, a hatezer néző nagy örömére.

A második játékrészben meglepetésre a Siófok vette át a kezdeményezést, az Újpest beszorult a saját kapuja elé. A somogyiak erőfeszítéseit siker koronázta: az 51. percben a vendégek csak szabálytalanul, a tizenhatoson belül tudták megakadályozni, hogy a hazaiak gólhelyzetbe kerüljenek, így jöhetett a büntető, amit Graszl Károly értékesített. 1-0

Az utolsó negyedórára Mészöly Géza cserékkel frissítette együttesét, és hat perccel a vége előtt összejött az egyenlítés. A fiatal Tajthy Tamás egy szöglet után kipattanó labdát nagy erővel bombázott 15 méterről a bal felső sarokba. 1-1.

A Siófok a Videoton után az Újpest együttesével is 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán. Egy hét múlva következhet a megyei rangadó!

BFC Siófok - Újpest FC 1-1 (0-0) 
Siófok, 6000 néző. V.: Fábián 
Siófok: Molnár P. - Tusori, Graszl, Fehér, Novák - Kocsis G., Ludánszki (Horváth A., 85.) - Thiago, Kecskés (Roni, 69.), Délczeg (Tóth R., 78.) - Sowunmi. Szakmai igazgató: Horváth Károly. 
Újpest: Balajcza - Szokol (Kiss Z., 60.), Vermes, Takács Z., Pollák - Simek, Mitrovic, Egerszegi (Tajthy, 78.), Simon K. - Sitku (Böőr, 73.), Rajczi. Vezetőedző: Mészöly Géza. 
Gólszerzők: Graszl (52., 11-esből), illetve Tajthy (85.)   
Sárga lap: Ludánszki (38.), Délczeg (76.), Graszl (91.), illetve Sitku (54.), Simek (86.)

Címkék: BFC Siófok, Újpest FC, Labdarúgás, sport