Az Európa-bajnokságon is nagy sikert aratott Barbie és Ken, azaz Somogyi Eszter és Bence Balázs. A kaposvári fiatalok Stadl Paura-ban a párosok között próbáltak szerencsét, ők voltak a mezőny legfiatalabb indulói. Ebben a kategóriában ugyanis nincs junior verseny, így jobb híján a felnőttek között mérették meg magukat Villányi Krisztina tanítványai. A somogyi tehetségek remekül helytálltak, az előkelő hetedik helyen végeztek.

- Jó eredménynek tekinthető, mert 1-10-ben régóta nem végeztek magyarok, sőt 15-ben sem, ez az EB nagyon sikeres, nemcsak a mi együttesünknek, hiszen a magyar junior csapat a 4. lett, egyénizők is 7-8-13. helyen zártak - mondta Villányi Krisztina, a Lovasakadémia SC edzője.

A kontinensviadalt a párosok között az osztrákok nyerték meg a németek előtt. A mieinket még angol és francia duók előzték meg.

- Szerintem az a fontos, hogy jól szerepeljünk és a legjobbat kihozzuk magunkból, jól érezzük magunkat, ez összejött, így már mindegy, hogy miként pontoznak a bírók, hetedikek lettünk, ez egy jó helyezés Európában hetediknek lenni, örültünk neki, erre számítottunk - közölte Somogyi Eszter.

A Barbie-Ken koreográfia alapötlete egyébként Eszter fejéből pattant ki még télen.

- Valóban az én ötletem volt, nem gondoltam komolyan, csak viccből mondtam, hogy milyen lenne, ha Barbie-Ken lennénk, de Kriszta komolyan gondolta, nem volt már visszaút.

A 14 éves Balázs is remekül érzete magát Ken bőrében.

Nagyon jó volt, sokan szurkoltak nekünk, Barbie és Kennek, mi értük el majdnem a legnagyobb közönségsikert és ennek nagyon örültünk - fogalmazott.

Eszter és Bence, no és a Zsiráf névre hallgató lovuk már jól összeszokott csapat. A páros mégsem versenyez már tovább együtt, mert nehezen bírják már el egymást. Három hét múlva egy popradi viadalon még utoljára megméretik magukat, ám aztán már csak az egyénire koncentrálnak a fiatalok.

Címkék: sport