Az élvonal újonca a hétközi franciaországi kupamérkőzéstől kissé fáradt Győri ETO otthonába látogatott, és 1-0-s vereséget szenvedett. A somogyiak az esélyesebb hazaiak otthonában egészen a 69. percig tartották magukat, ekkor vette be a kapujukat Aleksidze. A Siófok kettős emberhátrányban fejezte be a találkozót.

A hét közben százhúsz perces kupamérkőzést játszó ETO az első negyedórában nem diktált nagy tempót, de így is két veszélyesebb helyzete volt. Előbb Bugerra közeli lövését védte bravúrral Molnár kapus, majd Koltai lövése ment mellé. A 21. percben aztán érkezett a válasz: egy beívelt szabadrúgást Sztevanovics éppen Novák elé tenyerelt ki, aki 3 méterről a bal oldali kapufát találta telibe.

Némi szunyókálás után csak a félidő utolsó öt percére élénkült meg a játék: előbb Kecskés lövése okozott némi gondot Sztevanovicsnak, majd Koltai lőtt a kapu fölé. A legnagyobb győri gólszerzési lehetőség Dinjar 30 méteres lövése volt, amit Molnár óriási bravúrral ütött szögletre a jobb felső elől.

A 67. percben Mogyorósi Alekszidzét buktatta, amiért a játékvezető felmutatta neki a második sárga lapot és vele a pirosat is. Ezt azonnal góllal büntették a hazaiak: a beívelt szabadrúgást Alekszidze fejelte 11 méterről a kapu jobb alsó sarkába (1-0).

Két perccel később az ugyancsak Alekszidze elől menteni akaró Graszl találta el saját kapufáját, míg a 75. percben Pillert állította ki a játékvezető, miután a balhátvéd lekönyökölte

Djordjevicset. Ezzel már kettős emberhátrányba kerültek a vendégek. A győriek ezt követően már nem erőltették a gólszerzést, hiszen a három pont már lényegében a zsebükben volt. A siófokiak hiába cseréltek, már nem tudtak egyenlíteni.

A balaton-partiak a következő fordulóban az Újpestet látják vendégül.

Győri ETO-BFC Siófok 1-0 (0-0)

Győr, 3000 néző V.: Oláh.

Siófok: Molnár P. - Mogyorósi, Graszl K, Tusori, Novák, Piller, Kecskés (Délczeg 79.p.), Ludánszki (Kocsis 70.p.), Márton, Thiágo, Sowunmi (Csemelyi 85.p.). Szakmai Igazgató: Horváth Károly, vezetőedző: Mihalecz István.

Gólszerző: Aleksidze (69.p.)

Piros lap: Mogyorósi (68.p.), Piller (77.p.)

Címkék: sport