Öt csapat lépett salakra a hagyományteremtő szándékkal megrendezett I. Enquist Kupán. A junior és felnőtt magyar válogatott mellett Szlovákia A és B együttese, valamint a románok legjobbjai mérték össze tudásukat körmérkőzéses rendszerben.

Az egyéni, páros és hármas mérkőzésekből álló párharcok reggeltől estig zajlottak az Elektromos sporttelepén.

lábtenisz

A felnőtt magyar gárda a juniorokat és a második számú szlovák csapatot legyőzve állhatott a dobogó harmadik fokára. A roppant erős csapattal érkező Szlovákia és Románia ellen egyaránt 2:1 arányban maradtak alul. A színvonalas viadalt végül Szlovákia nyerte meg, bár a körmérkőzések során a románok voltak a jobbak, de a fináléban északi szomszédjainknak ment jobban. A magyar juniorok a negyedikként végeztek.

A nemzetközi tornával egy időben amatőr, gyerek- és apa-fia lábtenisz versenyt is rendeztek Pécsett. Előbbit a szegedi Papp Tibor- Oláh Tamás kettős nyerte. Több kaposvári duó is szerencsét próbált, Farkas Gábor és Pöttendi Gábor az előkelő negyedik helyen végzett tizenkét induló közül. Az apa-fia versenyt egy balassagyarmati páros nyerte, a kaposvári Juhász Tibor és fia, Ádám az ötödik helyet érdemelte ki. A gyerek verseny teljes kaposvári sikert hozott: Korányi Mátyás egyéniben és párosban Juhász Ádám oldalán is a legjobbnak bizonyult.

Címkék: sport