Mészöly Géza vezetőedzőnek ezúttal is több játékosáról kell lemondania. Marin Matos (bokaszalag-sérülés), Kiss Zoltán, Barczi Dávid (combközelítő-izom-sérülés), Jucemar (térdszalag-húzódás), Magos Mátyás (porcműtéten esett át) után Böőr Zoltán is megsérült. A középpályás a csütörtöki edzésen kapott rúgást a vádlijára, amely erősen bedagadt

mészölyg

Mészöly Géza (fotó: ujpestfc.hu)

- Bár nem sikerült győzelemmel kezdenünk a bajnokságot, de úgy érzem, értékes eredményt értünk el a Győr ellen. A szakmai és a szurkolói visszajelzések is pozitívak voltak, a hozzám eljutott vélemények szerint jó meccset játszottunk. Egy nagyon szervezett ETO ellen futballoztunk, amely addig már több nemzetközi kupameccsen is bizonyította erejét ebben a szezonban.

Voltak lehetőségeink, talán közelebb is álltunk a győzelemhez, de sajnos nem lőttük be a helyzeteket vagy pedig a gyors kontrák végén éppen az utolsó passzok nem sikerültek. Simon Krisztián a második meccsét játszotta az NB I-ben, Egerszegi Tamás és Tajthy Tamás most debütált, továbbá Nikola Mitrovics és Sitku Illés is hasznosan futballozott és jól mutatkozott be az újpesti közönségnek - azt hiszem, ezek mindenképpen pozitívumok.

Természetesen voltak hibáink is, de bizakodó vagyok, hogy tovább javul a formánk, és Kaposváron sikerül megszereznünk a három pontot. Bár volt, aki szerint játékosaink közül néhányan csípőre tett kézzel akartak nyerni, én ezt teljesen másként éreztem a kispadon. Sőt, amellett, hogy mindenki sokat „dolgozott" a pályán, volt, aki túlzott akarással, szinte görcsösen akart bizonyítani, talán ezért is volt egy-egy időszakban több a hiba a támadásainkban.

A Kaposvár ellen sem lesz könnyű dolgunk. A Ligakupában elért 1-1-et értékes eredménynek tartom, mert ellenfelünk gyakorlatilag ugyanabban az összeállításban rúgott öt gólt idegenben a ZTE-nek. Ismerjük a Kaposvár erényeit, és ha ugyanolyan mentalitással és szervezettséggel játszunk, mint legutóbb, akkor sikeresek lehetünk. Rajczi Péterre újra számíthatok, de sajnos, többen is kisebb-nagyobb problémával küzdenek - nyilatkozta Mészöly Géza az Újpest hivatalos honlapján.

Címkék: Mészöly Géza, újpest fc, labdarúgás, sport