Josh Wilson (190 cm, 93 kg), 23 éves irányító, az Arizonai Egyetem volt játékosa, aki az egyetem után rookie-ként Németországban a Pro B ligában játszott, az Erdgas Ehingen csapatában.

wilson_kkk

Itt 30 mérkőzésen átlagosan 15,2 pontot dobott, valamint 5,5 assziszt és 1,3 labdaszerzés áll még a neve mellett. További statisztika: 50%-osan dobta a 2-pontos, 40,9 %-kal a 3 pontos, és 77%-kal a büntető dobásokat. Szezoncsúcsa 29 pont volt.

Arizonai karrierje során a Division I egyedüli olyan játékosa volt, aki a liga összes játékosa közül egymás után háromszor bekerült a top40-be asszisztjainak számával, az utolsó évében 20. volt. Az egyetem történetében pedig az eddigi legjobb assziszt mutatókkal rendelkezik.

A KKK választása azért esett rá, mert kiváló referenciákkal és európai tapasztalattal bír, szellemisége pedig megfelel a csapat elvárásainak, vagyis, hogy helyzetbe hozni és segíteni tudja a játékosainkat, hiszen kiváló csapatember.

Josh Wilson a kaposvári tornán, szeptember 10-én mutatkozik be, végleges szerződtetése itt dől el, mivel 2 hét próbaidővel érkezik szeptember 1-én.

Címkék: sport