Mindenkit meglepett a Rákóczi a labdarúgó-bajnokság nyitányán. A kaposváriak legtitkosabb vágya teljesült azzal, hogy nagyarányú idegenbeli győzelemmel kezdték meg az őszi szezont Zalaegerszegen. Sisa Tibor vezetőedző továbbra is a bennmaradást nevezte meg fő célként, a két gólt vágó szerb Bojan Pavlovic viszont úgy gondolja: ezzel a teljesítménnyel akár a mezőny első felében is végezhet az együttes.

A Rákóczi az első félidőben lefocizta a pályáról a kezdés előtt esélyesebbnek tartott ZTE-t. A kaposváriak első és utolsó gólját a nyáron szerződtetett 24 esztendős középpályás, Bojan Pavlovics szerezte. A szerb élvonalból igazolt futballista megmutatta, hogy jó barátságban van a labdával.

A Rákóczi góljai a ZTE ellen

 

A Rákóczi 5-3-as sikere nem csak a közvéleményt lepte meg, hanem a kaposvári szurkolókat is. Somogy videós hírportálja, a Kapospont szavazást hirdetett, amelyből kiderült a szurkolók legnagyobb része a középmezőny első részébe várja a társaságot. Egy biztos: jelenleg a zöld-fehérek vezetik a tabellát... A játékosok ezek után bíznak a hasonló folytatásban.

Sisa Tibor, Balázs Benjámin, Oláh Lóránt és Bojan Pavlovic értékelése

Sisa Tibor vezetőedző szerint a hétvégén kiderült: a csapat fizikai állapota jó. A fiúk betartották a taktikát, és a fegyelmezett játék három pontot ért. A szakember a diadal után is a földön jár, mert nem szeretne csalódást okozni a jövőben sem.

A Rákóczi egyik legjobbja Balázs Benjámin volt ezen a találkozón. A kaposvári nevelésű tehetség abban bízik, hogy két eddigi NB I-es kapufája után végre az első gólját is megszerzi. Akár már pénteken, az este 7 órakor kezdődő Újpest elleni hazai rangadón.

 

Címkék: Bojan Pavlovic, Oláh Lóránt, Balázs Benjámin, Rákóczi FC, Sisa Tibor, labdarúgás, sport