bittelkezdte

Hamar megizzadtak a kaposvári lányok: az első edzés programjában hosszabb-rövidebb futások szerepeltek, ami alaposan elfárasztotta a csapat tagjait. A játékosok nem sok kíméletre számíthatnak az előttünk álló hetekben: szeptember elejéig délelőtt és délután is tréningeznek. Az edzésen húszan vettek részt, és bekapcsolódott a munkába a négy új szerzemény is.

- Az biztos, hogy fiatalabb társasággal könnyebb dolgozni. Lehet, hogy kevesebbet tudnak, de több ambíció és akaraterő van bennük. Remélem, hogy ugyanilyen kitartással csinálják végig az augusztust, mint ezt az első edzést - mondta Halász Márta vezetőedző.

A lányok tehát szorgalmasan erősítenek, a labda csak a csarnokban kerül elő délutánonként.

- Mivel elég nagy a társaság, mert idehoztuk a juniorokat és az ügyesebb serdülőket is, így a délutáni edzés mindig megbontva lesz. Két társaság lesz, az egyik két órát edz, a másik 1:45-öt, hogy tudjunk érdemi munkát is végezni - tette hozzá Halász.

Szombathelyi Szandra a Vasasból, Császár Alexandra pedig Pécsről érkezett, a saját nevelésű Pintér Zsanett és Balajcza Barbara több év után tért vissza,

- Nagyon jó volt visszatérni, mert az előző évekhez képest színvonalas körülmények között dolgozunk. Az eleje mindig nehéz; túl kell esnünk az első 3-4 héten, utána már sokkal könnyebb lesz - mondta Balajcza Barbara.

A 22 esztendő játékos céljait is megfogalmazta.

- Minél jobb teljesítményt és szeretnék minél több tudást átvenni Halász Mártitól, tőle nagyon sokat lehet tanulni - tette hozzá Balajcza.

A csapat régi játékosait is meglepte az első edzés keménysége.

- Szerintem ez sokkal nehezebb volt, mint az előző években. Nagyon elfáradtunk, ezt mondhatom a többiek nevében is. De szerencsére túléltük. Szerintem javulhat a közösség az eddigiekhez képest. Most fejlődünk sokat, és próbálunk majd helytállni - mesélte Kondor Tímea.

A BITT együttesének tagjai augusztusban két somogyi strandröplabda-tornán is részt vesznek. Szeptember második hétvégéjén pedig egy felkészülési tornát rendeznek, ha legalább négy együttes összejön. A lányok a szeptember végi nyitó fordulóban a Kalocsát fogadják majd.

Címkék: Balajcza Barbara, Kondor Tímea, Halász Márta, BITT, sport