Egy Kondor Tímea-pont a sok közül. A 22 esztendős kaposvári röplabdázó hosszú évek óta alapembernek számít a BITT együttesében, és szinte minden mérkőzésen a somogyiak legjobbjai közé tartozik.

A saját nevelésű játékos a toponári általános iskolában ismerkedett meg a játékkal, majd a Munkácsy gimnázium és a Kaposvári Egyetem elvégzése mellett is folyamatosan röplabdázott.

- Semmiképpen nem bántam meg, nagyon szeretem ezt a sportágat. Azért kezdtem el, mert magas voltam, és ezt tanácsolták. Már nyolcadikos koromban lejártam a felnőttekhez, és gyorsan be is állítottak. Jó a közeg, szerettem ezt csinálni. Így a végén visszatekintve nem volt olyan nehéz, mint amire előzetesen gondoltam. Elég jól sikerült összeegyeztetnem a sportot és a tanulást, és az edzőim is figyelembe vették ezt, így sikerült - mesélte Kondor Tímea.

Timi élete ezen a nyáron újabb fordulatot vett: andragógus képesítést szerzett. Ő az első olyan BITT-játékos, aki a Munkácsy sporttagozata után a Kaposvári Egyetemet is sikerrel befejezte.

- Hú én erről nem is gondolkoztam, eszembe sem jutott, hogy én vagyok az első, a végén esett le.

A többieknek ez mindennapos volt, de mindenképes ajánlatos, mert van sport-ösztöndíj, ami elég nagy támogatás, és sokat lendít, ha van tanulmányi ösztöndíj is, és az edzők is sokat segítettek - folytatta Tímea.

A BITT egyik alapembere elárulta: sokat segített az elmúlt nyolc évben, hogy családtagjai, barátai mindenben bíztatták. Az pedig külön jól jött, hogy tavaly ősszel húga és egyben csapattársa, Kondor Gabriella is elkezdte egyetemi tanulmányait Kaposváron. Timi még nem tudja, hogy tanult szakmájában helyezkedik-e majd el, de annyi bizonyos: vannak még tervei.

- Egyelőre még csak azt tudom, hogy szeretnék még tanulni. A röplabdát 14 éve csinálom, szeretem. Jó lenne még dolgozni még valamit, úgyhogy nem tudom - tette hozzá Tímea.

Kondor Tímeát az egyesület vezetése külön köszöntötte abból az alkalomból, hogy sikerrel államvizsgázott. A tehetséges centert nem csak az elnökség tagjai, hanem a játékostársak is visszavárják a csapatba, akár már az ősztől.

Címkék: Kondor Tímea, BITT, röplabda, sport