taszári lovas


A taszári Vital SC hosszú évek óta foglalkozik sportlótenyésztéssel. Takács Péter klubvezető, miután abbahagyta az aktív versenyzést, elsősorban tehetséges fiatalokkal foglalkozik.

- A taszári Vitál SC idén több szép eredményt ért el, Stier Mirella állhatott már dobogóra, Takács Andrea is szépen teljesített, volt már megyei és regionális bajnok is, de a legszebb eredményeket Schneider Márton Benedek érte el - mondta Takács Péter klubvezető.

Schneider Márton Kiskunhalason nemzetközi versenyen ért el második, illetve harmadik helyezést, Somogyjádon és Somogygesztiben is a legeredményesebbnek bizonyult a megyében. A lovas jelenleg vezeti a megyei ranglistát a felnőttek mezőnyében. A klubvezető szerint a fő cél, hogy a fiatalok fejlődjenek.

- Nekem egészségügyi okokból abba kellett hagynom annak idején a lovaglást, és a célom, hogy átadjam a tudásomat a fiataloknak, az én fő profilom a díjugratás, ehhez értek legjobban, a fő cél, hogy fel tudjam menedzselni úgy ezeket a tehetségeket, hogy ki tudjanak kerülni akár külföldre is - tette hozzá Takács Péter.

Céda nem csak a képeken látható edzésen ment jól Schneider Mártonnal a nyergében, hanem több hazai és nemzetközi viadalon is. A lovas szerint már jól összeszoktak.

- Nagyon jól, sok versenyen szerepeltem, jól mentek eddig a lovak, az utolsó nemzetközi versenyen két lóval is indultam, és a záró napon a döntőben sikerült az, hogy egy második helyezést tudtam elérni - mesélte Schneider Márton.

A klub tervei között szerepel, hogy legjobb lovuk, Isti idén kijusson a fiatal lovak világbajnokságára, az országos bajnokságon pedig szeretné megvédeni tavalyi első helyét. Takács Péter a többi lovastól és lovától is töretlen fejlődést vár a szezon hátralévő részében.

Címkék: Stier Mirella, Vital SC, Takács Andrea, Takács Péter, Kiskunhalas, Somogygeszti, Schneider Márton Benedek, Taszár, Somogyjád, sport