Nyolc évvel ezelőtt egy paksi szurkoló indította útjára a kosárlabda drukkerek tornáját, az idei, immár kilencedik kupa résztvevőit pedig Dombóváron  köszöntötték. Ezután a játék vette át a főszerepet, és most is mezt húztak a KKK szimpatizánsai.

- Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy mindegyik tornán ott voltunk. A legelsőn még csak négy csapat volt, a körmendiekkel, a szolnokiakkal és a paksiakkal voltunk ott. Nagyon jó hangulatú torna ez már régóta. A játék csak kiegészítő elem, megpróbálja mindenki jól érezni magát. Így teszünk most is - mondta Mihályfalvi Péter.

A megyebajnokságban edződött csapat kiegészült néhány emberrel, de az együttes végül így is csak a kilencedik helyet szerezte meg. A somogyiak az örök rivális tolnaiak otthonában is jól érezték magukat.

- Nagyon speciális helyzet, mert a Dombóvár-Kaposvár viszony nem volt túl jó. Mi viszont pont a dombóváriakkal vagyunk jóban, összejárunk, meccseket játszunk, itt nagyon jó a kapcsolat a két tábor között - tette hozzá Mihályfalvi Péter.
Az idei tornára Szombathelytől Szolnokig az ország minden részéből érkeztek szurkolói csapatok.

- Itt kialakult az Index fórumán egy csapat, ahol mindenki irogat. Tíz csapatot mindig össze tudunk szedni - mesélte Gerőcz János.

Ezen a hétvégén az élvonalbeli kosárlabda-drukkerek valóban csak a pályán voltak ellenfelek…

- Itt az a helyzet, hogy nem a kemény mag, az ultrák járnak össze, itt már mindenki ismer mindenkit, a szórakozáson van a hangsúly - tette hozzá Gerőcz János.
A dombóvári Topic Kupát végül az Albacomp szimpatizánsai nyerték megelőzve szombathelyi és körmendi ellenfeleiket. A házigazda dombóváriak negyedikek lettek.

Címkék: Topic Kupa, Mihályfalvi Péter, Gerőcz János, drukker, kosárlabda, torna, KKK, sport