Kaposvári edzőt szerződtetett a HPQ-Szeged. A tízszeres magyar bajnok és 11-szeres Magyar Kupa-győztes Mészáros Péter egyéves megállapodást kötött az elmúlt bajnokságban hetedik helyen végző együttes vezetésével. Varga Tamás, a HPQ-Szeged elnöke a sajtótájékoztatón ismét kijelentette, hogy a tavalyi szerepléssel nem elégedettek, ezért újragondolták a következő szezon menedzselését.

Mészáros Péter, Szeged

„Úgy döntöttünk, hogy elindítunk egy folyamatot, és felépítünk egy profi csapatot - mondta a klubvezető. - Kis lépésekkel haladunk, mert a költségvetésünk behatárolt. Azt határoztuk el, hogy először is edzőt keresünk, és ha tudunk, játékosokat igazolunk. Annyi pénzünk van, hogy fiatal tehetségeket hozzunk Szegedre. Első lépésként a szolnoki serdülőválogatott Tóth Istvánt igazoltuk le. Elképzeléseinket akceptálta az új edző, Mészáros Péter is.”

A csongrádi egyesület vezetésének ismételt célja, hogy az együttes az Extraliga legjobb hat csapata között végezzen, az álom pedig a négybe jutás. A 43 éves Mészáros Péter nem titkolta bevezetőjében, hogy csak a munkában hisz. „Játékosként is mindenki úgy ismert, hogy az edzéseken maximálisat nyújtok - jelentette ki a tréner. - Ezt most is megkövetelem magamtól a pályán kívül, és azoktól is, akik a játéktérre lépnek. Azt nem tudom megmondani, hogy hol zárunk a szezon végén, dolgozni szeretek és ígérgetni nem. Csakis a munkában hiszek, és ezt minden játékosnak el kell fogadni.”

Az új edző nem ismeretlen Szegeden, hiszen a 2000-2001-es szezonban a Medikémia-Szegedet erősítette és Nyári Sándor edző együttesével Magyar Kupát nyert. Akkor feleségével és gyermekével Szegedre költözött, most azonban úgy döntött a család, hogy a két kislány - 8 és 11 évesek - Kaposváron járnak továbbra is iskolába. Érdekesség, hogy Mészáros a Szeged, Nyári pedig a Veszprém mestereként hamarosan farkasszemet néznek egymással az oldalvonal mellett!

Mészáros Péter miután abbahagyta pályafutását, két évig a kaposvári férfi csapatot irányította és vezette a bajnoki címig, majd három esztendőt a női együttesnél edzősködött. „Kaposváron mások az elvárások, a nemzetközi kupaszereplés a mérce - közölte a tréner. - A bajnoki címet szinte természetesnek veszik a szurkolók. Szegeden szép feladatot kaptam, hiszen egy stabil, ütőképes gárda kialakítása mindig felelősséggel jár.”

(forrás: hunvolley.hu)

 

Címkék: röplabda, sport