Érdekesség, hogy a kaposvári röplabdázó előző és következő csapata a Bajnokok Ligájában hamarosan találkozik egymással.

Második nekifutásra megkapta az Európai Röplabda Szövetség (CEV) engedélyét a zilahi sportcsarnok, így a Remat Zalau hazai pályán vívhatja mérkőzéseit a Bajnokok Ligájában. A sorozatban először indulhat a román bajnokcsapat.

A 24 csapatos mezőnyben a szilágysági gárda az előző kiírásban bronzérmes lengyel PGE Skra Belchatówval, a címvédő olasz Trentino BetClickel és a 2007-es győztes német VfB Friedrichshafennel került egy csoportba. Utóbbi edzője Stelian Moculescu, aki egyben a román válogatott szövetségi kapitánya is.

Az új idénynek új edzővel vág neki a Remat, mert a csapatot bajnoki címig vezető német Michael Warm az osztrák férfiválogatott szövetségi kapitánya lett. Helyére a 35 éves szlovén Radovan Gagic érkezett, aki rövid tréneri pályafutása alatt már háromszor szerepelt a BL-ben az ACH Volley Bled együttesével. Az új edzővel egy időben új játékosokat is igazolt a klub: a válogatott Andrei Laza az ezüstérmes CVM Tomis Constantától, a magyar Geiger András pedig éppen a jövendő BL-ellenfél Friedrichshafentől érkezett. A harmadik új név a brazil Fabio Dalla Pria, a 29 éves, olasz útlevéllel is rendelkező játékos a Sada Betim csapatától érkezik, de korábban már játszott Európában, a spanyol és portugál élvonalban.

(forrás: hunvolley.hu)

Címkék: sport