Herczeg András csapata a következő körben a svájci bajnok FC Basellel találkozik majd, az első mérkőzést jövő héten rendezik. Amennyiben ott továbbjut, akkor még egy selejtezős párharcot kell nyernie a csoportkörbe kerülésért, kiesés esetén pedig az Európa Liga selejtezőjének utolsó körébe kerül.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, visszavágó
DVSC- Levadia Tallinn 3-2
Debrecen, 9000 néző
gólszerzők: Coulibaly (24.), Kulcsár (32.), Szakály P. (55.), illetve Nahk (3.), Leitan (53.).

Továbbjutott: a DVSC-TEVA, 4-3-as összesítéssel

Hamar megszerezte a vezetést Nahk pompás szabadrúgásgóljával az észt bajnok. A találat után enyhe mezőnyfölénybe került a DVSC és Yannick buktatását követően 11-est kaptak a hajdúságiak. A büntetőt Coulibaly a vendégek kapusába lőtte, majd a kipattanó labdát befejelte a hálóba. Nem sokkal később egy védelmi hibát használt ki a Loki és az első debreceni tétmérkőzésén szereplő Kulcsár előnyhöz juttatta a magyar bajnokot.

Alig kezdődött meg a második játékrész, amikor egy remek támadás végén egyenlítettek a vendégek. Alig két perccel később Szakály mattolta Kaalmát, a Levadia kapusát egy ugyancsak tetszetős debreceni akció befejezéseként. Az utolsó bő negyedórára emberhátrányba került a tallinni együttes, mert a szabálytalankodó Malov megkapta második sárga lapját, ami egyben pirosat is jelentett számára. Az észtek nem adták fel a harcot, de próbálkozásaik nem jártak sikerrel az ekkor már fegyelmezettebben védekező magyar bajnokkal szemben. A DVSC nem érdemtelenül jutott tovább a BL-selejtező 3. fordulójába és készülhet a svájci Basel ellen.

Címkék: DVSC, Leva, Herczeg András, Levadia Tallin, Bajnokok Ligája, Debrecen, sport