A Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia 19 évesei három erős együttessel csaptak össze, és végül a negyedik helyen fejezték be a viadalt.
A szervezők megadták a módját, hiszen a meghívott csapatok pályára léphettek a somogyi futball szentélyében, a Rákóczi Stadionban. A kétnapos viadalzáró mérkőzésén a két magyar résztvevő, a Felcsúti Puskás Akadémia és a Rákóczi csapott össze. A vezetést a somogyiak szerezték meg, majd egyenlített az ellenfél, így 1-1-es eredménnyel zárult a találkozó. Az egy hete edző zöld-fehérek egy döntetlennel és két vereséggel a torna negyedik helyét szerezték meg.

- Én úgy gondolom, helytálltak, kis dolgok döntöttek, főleg a horvátok ellen. Egy hiba döntött az utolsó meccsünkön is, azért nem lettünk harmadikak, de most az a lényeg, hogy fejlődjenek – mondta Richter Sándor kaposvári edző.
A fiatal kaposváriak két horvát első osztályú klub utánpótlásával is meccselhettek, és csak egy-egy góllal maradtak alul.

- Nekem egy óriási élmény volt. Végig tudtam pörgetni, bár egy húzódás miatt az utolsó meccs kimaradt. Egy nagyon jó dolog, hogy más nemzetek csapatai ellen is játszhatunk – mondta Nagy Gergely kaposvári játékos.
A Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia vezetői az eredeti terveknek megfelelően rangos tornát szerveztek.

- A határ közelségét és a fesztivál adta lehetőségeket kihasználva hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg ezt a tornát. Garantálom, hogy ennek lesz folytatása itt, Kaposváron – mondta Horváth Miklós, a Kaposvári Rákóczi ÖLUE elnöke.
Hozzátette: a színvonallal nagyon elégedett vagyok. Ezek a fiatalok bizonyították, hogy az élvonal közvetlen utánpótlását jelentik. Megálltuk a helyünket mi is egy formálódó csapattal. A csapatépítés egyik fontos állomása volt.

A kiemelt utánpótlás-bajnokság augusztus 14-én rajtol, és a formálódó kaposváriak egyelőre nincsenek irigylésre méltó helyzetben.
- Nagyon nehéz lesz, de megpróbáljuk a bennmaradást. Ehhez főleg fejben fel kell nőni, hogy partiban legyünk az ellenfelekkel, és akkor meglesz a bravúr – mondta Richter.
Az eredményhirdetésen részt vett a legendás Bene Ferenc fia is, aki jelenleg a Pécs melletti Kozármisleny NB II-es csapatának edzője.

- Számomra megtisztelő, hogy egy ilyen tornán itt lehetek. A családom nevében mindenkinek köszönöm, hogy édesapám emlékét, nevét ilyen tisztelettel, magas szinten fenntartják. Erre kevés példa van hazánkban, így a családom nevében is köszönöm – mondta Bene Ferenc.
A tornát végül az eszékiek nyerték meg a Felcsút és a Cibalia előtt. A legjobbak különdíjakat is átvehettek, és ezúttal még az edzők sem mentek haza üres kézzel.

Címkék: Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, Felcsúti Puskás Akadémia, Richter Sándor, Nagy Gergely, Kaposvári Rákóczi ÖLUE, Horváth Miklós, Bene Ferenc, labdarúgás, Rákóczi, sport, Kaposvár