Az Efthymiades Akadémia az U10-es és az U13-as korcsoportban méreti meg magát. A kisebbek múlt héten Ausztriában már megnyertek egy hasonló fesztivált.

A ciprusiak simán, 5-0-ra győztek egy ukrán gárda ellen első meccsükön.Szeretnénk jól teljesíteni Kaposváron is, Ciprusért játszunk- mondja az egyik kis játékos. A 10 évesek a torna egyik nagy esélyeseinek számítanak, múlt héten Ausztriában is elsők lettek, hazájukban pedig már két éve bajnokok. A gyerekek Nicosia-ról érkeztek, az Efthymiades akadémián tanulnak. Edzőjük édesapja, Panikos Efthymiades hosszú éveken át a ciprusi válogatott csapatkapitánya volt. Az akadémiának kétszáz gyerek tagja, akikkel nyolc edző foglalkozik.

- A klubunk 1996 óta működik, sok ilyen tornameghívásnak teszünk eleget, mint ez a kaposvári. Járjuk egész Európát, ez is egy nagyszerű lehetőség a gyerekeknek a fejlődésre – mondta Costas Efthymiades.

A ciprusiak láthatóan jól érzik magukat Kaposváron.
- Nagyon szép Magyarország, nagyon jól érzem magam, örülök ennek a lehetőségnek és fontos, hogy barátságokat kössünk más országokkal – mondta Apollonas.
És persze az eredmény is fontos, tette hozzá a focista. A ciprusiak mindkét együttese győzni szeretne a hatodik ifjúsági labdarúgó fesztiválon.

Címkék: Costas Efthymiades, Apollonas, Panikos Efthymiades, Ciprus, Kaposvár, labdarúgás, sport