Néhány napja a kaposvári közönség is láthatta, hogy nagy átalakuláson megy keresztül a Rákóczi futballcsapata. Az elmúlt szezon keretéből tízen távoztak, és a klubvezetés őket szeretné megfelelően pótolni.

A védelembe a szerb élvonalból Drazsen Okuka, Dunaszerdahelyről Lelkes Mátyás érkezett, Bajáról pedig Zsók József igazolt hozzánk.

A középpályán a szerb Bojan Pavlovics, a Diósgyőrből érkező Lipusz Norbert és a sérüléséből felépült Hegedűs Dávid kaphat szerepet. Rajtuk kívül sokat várnak a marokkói Jawadtól (dzsávádtól) és a brazil Pedrótól. A ghánai Michael (misel) sorsáról még nem döntött a szakvezetés.

A támadó poszton bevethető szerb Milan Perics egyelőre sérült, de ha felépül, ő is zöld-fehérbe öltözik majd.

- Igyekeztünk azokat a játékosokat kiválasztani, akik nekünk a lehető legjobban megfelelnek. Tudjuk azt, hogy nehéz a mi helyzetnkben igazolni, de abban kell gondolkodnunk, ami reális. örülök, hogy az NB III-ból is tudtunk uigazolni, örülök például Zsók József leigazolásának és Hegedűsnek is - mondta el Sisa Tibor, vezetőedző.
A Rákóczi 12 nap múlva már bajnoki mérkőzést játszik Zalaegerszegen. A sok új ember miatt minden bizonnyal időbe telik majd, amíg kialakul egy ütőképes együttes. A fiúk a csapatépítés jegyében ma reggel háromnapos összetartásra utaztak Tatára.

- Én úgy gondolom, hogy az a fontos, hogy ha ekorátz változik egy csapat, legyen együtt, legyenek közös beszélgetések. Fontos a csapatépítés, tudni kell, hogyan lehet egy csapat igazi csapat. bízom benne, hogy mindenki elfogadja és segíti a másikat, és ha így lesz, még akkor is időigényes folyamat - tette hozzá a vezetőedző.

A régi játékosok közül az elmúlt héten Zahorecz Krisztián, Petrók Viktor és Kovácsevics Róbert is újabb egy évre elkötelezte magát a Rákóczihoz.

- Végülis hozászoktunk ehhez, bár most nagyobbak a változások. bízom benne, hogy összerázódik a csapat, és minél hamarabb sikeres tud lenni - mondta Zahorecz Krisztián.
A fiúk már nagyon várják a bajnoki rajtot, edzőmeccsből és izzasztó tréningből ugyanis már volt bőven.

- Sokadik felkészülés, úgyhogy mindenki a rajtot várja. A téli felkészülés hosszabb, de ez a két hét már eltelik majd... - tette hozzá a csapatkapitány.

A Rákóczi a tatai összetartás után hazai környezetben készül tovább. Szombaton este az Újpest elleni Liga Kupa találkozót tekinthetik meg a nézők, utána pedig már a ZTE elleni meccsre kell majd összpontosítani.

Címkék: Rákóczi FC, Sisa Tibor, sport