Az egyhetes viadal hivatalos megnyitója hétfőn adásunkkal egyidőben zajlik a kaposvári Rákóczi Stadionban. A csapatok több korosztályban, 20 pályán  küzdenek majd egymással. A legkisebb focista 9, a legidősebb 19 éves. A fesztivál nem titkolt célja hogy a labdarúgással összekössék a különböző nemzetiségű.

Kaposvárt is elérte a vuvuzela-láz: már nem csak a labdarúgó vb rajongói hangoskodnak, hanem a focifesztivál résztvevői is. A Cseri úti sportcentrumban volt is ok a fújásra: egymást érték a mérkőzések a pályákon. A reggeli meccsek egyikén a Kaposvölgye utánpótlás-nevelő egyesületének legkisebb csapata is pályára lépett.

- Ez teljesen jó, mert nagy élmény a gyerekeknek, és meglátják,, milyen a külföldi foci, nem csak a magyarokkal mérkőznek - mesélte Györkő Patrik edző.

A Rákóczi fiataljai természetesen ezúttal is szerencsét próbálnak az erős mezőnyben. A kaposváriak tavaly három első helyet is szereztek, és az idén is szeretnének bizonyítani. Konrád László tanítványai egy szlovák együttes ellen mutatkoztak be hétfőn délelőtt.

- Először még 0-0 volt, atán a szlovákok elhúztak 3-0-ra, majd mi is lőttünk kettőt. Ezután ők lőttek több gólt, és a végén még újabb kettőt - mondta Kántor Kevin. Az ifjú labdarúgó-palántáknak életre szóló élmény, hogy külföldiekkel is játszhatnak. Erre az együttesre például perui ellenfél is vár még.

- Azért várjuk, hogy jobbak legyünk, és tanuljunk más csapatoktól - tette hozzá Kevin. Az Intersport Ifjúsági Futballfesztivál mérkőzéseit csaknem húsz pályán rendezik, és kaposvár mellett Taszár, Hetes és Mezőcsokonya is bekapcsolódott a programba. A meccsek látogatása ingyenes, a somogyi labdarúgók várják a szurkolókat. A döntőket pénteken és szombaton tartják, addig szinte megállás nélkül pattog majd a labda.

Címkék: Youth Football, Kaposvár, sport