rakofesztival

A Youth Futballfesztiválon hagyományosan jól szerepelnek a kaposváriak, tavaly három korosztályban is döntőbe jutottak, és mindegyiket megnyerték.

Ég a napmelegtől a kopár szik sarja, tikkadt szöcskenyájak helyett azonban lelkes labdarúgókat láthatunk, akik ha nem is legelésznek, de szorgosan dolgoznak edzőjük irányításával.

Sikeres szezont zárt a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia. A Kaposvári Rákóczi utánpótlás korosztályait ezekben a napokban a jövő heti ifjúsági futballfesztivál mérkőzéseire hangolják a trénereik.

- Hát nem szerencsés ilyen melegben dolgozni, de igyekszünk frissíteni meg rövidíteni, a jövő héten két feladat is van, vagyunk annyian, hogy megoldjuk, nem is az eredmény a lényeg, hanem hogy az első bajnokira ki tudjunk állni a legjobb csapattal - mondta Richter Sándor edző.

A legidősebbekkel tehát Richter Sándor indul csatába, és noha a legtehetségesebbek a tavalyi korosztályból már a nagycsapatnál edzenek, sikerült igazolni játékost Fehérvárról. Ők a jövő héten kettős terhelést kapnak, az ifjúsági futballfesztivál mellett a Bene Ferenc nemzetközi kupán is bizonyíthatnak.

A kiemelt bajnokságban, az U13-ban dolgozik a következő szezontól Konrád László is, akiknek a románok mellett csupa szláv ellenfél jutott a nemzetközi torna csoportjában.

- Hát ezen a héten ráhangolódunk, a jövő héten pedig jön a nemzetközi torna, szeretnénk továbbjutni a csoportból, jók az ellenfelek, szerbek, ukránok, románok, aztán utána a legvégsőkig eljutni - mesélte Konrád László edző.

Az Akadémia infrastruktúrája is évről-évre javul, így mint látható, ezúttal éppen öt korosztály gyakorolt egyszerre, Miovecz Zoltán, Horváth Zoltán és Gáspár András is nyüstölte az övéit, hogy jó erőben legyenek a jövő heti tornára.

Címkék: Richter Sándor, Konrád László, Youth Football, fesztivál, sport