junior vb

A négy kaposvári fiatal közül ezúttal Németh Dávid hozott haza érmet: az Adorján SE tehetsége 200 méteren lett harmadik.

- Az időeredményeimen javítottam, 200-on dobogón álltam, és a 400-as eredményemre vagyok még büszke. Az elején le voltam maradva, nem vagyok egy bekezdő típus, a végére jöttem fel inkább - mesélte Németh Dávid.

A 16 éves kaposvári versenyző pályafutása szépen alakul: folyamatos a fejlődés, az eredmények pedig egyre jobbak.

- Az országos bajnokságokon a részvétel, az érmek, a bajnoki címek, aztán az EB-n a harmadik hely a váltóval, és most ez a vb harmadik helyezés- tette hozzá Németh Dávid.

Dávid klubtársai ugyancsak megtették a magukét, és több versenyszámban is csak egy hajszál választotta el őket a dobogótól.

- Mallorca fantasztikus volt, az időeredményekkel elégedett voltam. 100-on négy századdal maradtam le a dobogóról, 200-on országos csúcsot úsztam az elődöntőben. A döntő nem tudom hogy sikerülhetett ilyen rosszul - mesélte Kurdi Márk.

Kurdi Márk még nem tudja, folytatja-e, Stier Lilla viszont szeptemberben újra szeretne edzésbe állni.

- A verseny nagyon jó volt, nagyon tetszett, életem legjobb eredményeit úsztam, és opár századdal maradtam el a harmadik helytől. Összességében meg vagyok elégedve - magyarázta Stier Lilla.

Bencs Barbara három számban is a döntőig jutott.

- Az időeredményeim nagyon jóü lettek, 800-on 15 mp t javítottam, 200-on is életem legjobbját úsztam. A 400-at elizgultam, ennyire volt elég: két ötödik helyx és egy hatodik...- mesélte Bencs Barbara.

A kaposváriak közül hárman a jövő évi korosztályos Európa-bajnokságon is részt vehetnek, így újabb szép sikereket is elérhetnek majd. A mezőny azonban egyre erősebb.

- Egyre szélesebb a paletta, több az ország, és a korábbinál több nemzet nyert érmeket. szembetűnő volt a kolumbiakaik fejlődése, akik nyolc bajnoki címet szereztek, ami nagyon kifejező, sokan szeretik ott ezt a sportágat - reagálta Kovács László mesteredző.

A felnőtt Európa-bajnokságon szintén lesz kaposvári induló: az év fő versenyén Kovács Zsófia száll harcba a dobogós helyezésért.

Címkék: junior vb, Kovács László, Adorján SE, sport