A lovasok vették birtokukba a somogygeszti labdarúgó pályát. A B0-tól a B4 kategóriáig nevezhettek a versenyzők, vasárnap 117 startot refisztráltak a szervezők. Ez pedig rekordnak számít.

- Mivel ez a verseny nemcsak Somogy megyei forduló, hanem a dél-dunántúli regionális bajnokság 2. fordulója, ezért Somogy, Tolna és Baranya lovasai hivatalból részt vesznek a versenyen, hiszen pontgyűjtő versenyhelyszín, de jöttek Zalából, Budapestről, Gödöllőről, nagyon sok helyről jöttek az országbólból 250 km-es távolságból is - mondta Szarka Ferenc, a Somogy Megyei Lovassport Szövetség alelnöke.

A népes mezőnyből természetesen a Lovasakadémia SC Kaposvár sportolói sem hiányozhattak.
Fiatal lóval érkeztem, az a célom, hogy a ló jól menjen és, hogy szokja a versenykörülményeket - mondta Kajus Dániel - a Lovasakadémia SC Kaposvár sportolója.

Kajus Dániel három számban is megmérette magát, ez bizony nemcsak neki, lovának is  megterhelő volt a nagy melegben. Az ifjúsági kategóriában végül a második helyig jutott. A szintén kaposvári Stoff Boglárka a B2 ifjúsági kategóriában állt rajthoz.

- Most nem vagyok valami elégedett, a ló hibátlant ment, de nem voltam valami jó - mondta Stoff Boglárka sportoló.

A legeredményesebb somogyi versenyző a taszári Schneider Márton Benedek lett, aki két első és egy második helyezést szerzett. A kaposvári Lovasakadémia SC sportolói két ezüst- és egy bronzéremmel zárták a viadalt.

Címkék: Szarka Ferenc, Kajus Dániel, Stoff Boglárka, Lovasakadémia SC Kaposvár, Schneider Márton Benedek, sport, Kaposvár