Lukács Máté


Jól sikerült Lukács Máté tavaszi felkészülése: a kaposvári atléta nem csak korosztályos országos bajnokságot nyert az idei szezonban 400 méteren, hanem ezek után még megfutotta a szintet a felnőtt Európa-bajnokságra. A keddi szlovéniai viadalon elért 46,62 másodperces eredmény mindenképpen biztató.  

- Több futásom is volt, ami ennél gyengébb volt, de stabil volt a formám. Várható volt, hogy kijön egy jó eredmény. Sokszínű volt a mezőny, sok nemzet volt, és voltak olyanok, akikről tudtam, hogy jót tudnak, velük tudtam futni - mondta a sportoló.

A 19 esztendős Lukács Máté már többször bizonyította, hogy számíthat rá a szakvezetés.
- Tekintve, hogy az első felnőtt versenyem lesz és fiatal vagyok. Három futás van, egyelőre egy futásra lesz elég. Hogy két év múlva ez mire lesz jó, még nem tudjuk - mondta Lukács.
A tehetséges sportoló nem csak egyéniben állhat majd rajthoz Spanyolországban, hanem a 4X400 méteres váltó tagjaként is.

Máté edző-édesapja korábban azt mondta: Máté fejlődése töretlen.

- Serdülőként még nem volt a legjobbak között, ifi korában lett bajnok, és válogatott kerettag. Most 19 és fél éves, ott van az európai élmezőnyben, és úgy gondolom, még sok lehetőség van a Máté sikereiben, eredményeiben - montda Lukács Sándor, a MG Produkt Favorit AC Kaposvár edzője.

A kaposvári atléta tehát nagy lendülettel készül az év fő versenyére. És azt is jól tudja, hogy az eredményes szereplés jó ajánlólevél lenne a 2012-es londoni ötkarikás induláshoz is. Nem véletlen, hogy Mátét az Olimpiai Alapból is támogatja a kaposvári közgyűlés.

Címkék: Olimpiai Alap, Lukács Sándor, Lukács Máté, sport