Újra bebizonyosodott: a tenisz kortalan sportág. Az idősebbeknek is kiváló szabadidős elfoglaltság, ráadásul minden izmot megmozgat. A harmincasok mellett a 60 év felettiek is salakra léptek. Nemcsak az ellenfelekkel, hanem a rekkenő hőséggel is meg kellett küzdeniük.

- Természetesen az időjárás elég kemény próbára teszi a játékosokat, de nagyon kitartóak és a szoros meccsek ellenére nagyon jól érzik magukat - fogalmazott Witz István, a Donner Sport Klub ügyvezető alelnöke.

 

Az indulók többsége már hosszú évek óta hódol a tenisznek és kikérik maguknak, hogy öregfiúk lennének.

- Éltesebb fiatal emberek játszanak, mint öregfiúk, de én legalábbis úgy érzem, hogy a saját játékom még mindig fejlődik, van hová fejlődnie, hetente 2-3-szor gyakorolok - mondja dr. Sőregi Zoltán.

Az egyénik mellett párosban is bizonyíthattak a versenyzők.

- A 100 év összkorosztály feletti mezőnyben indultunk, mert nekem már egy kisgyermek is jó lenne párban az életkoromat tekintve. Ott jó játék volt, tegnap délután jobb volt a hűvösben, most ez a nagy hőség próbára teszi a játékosokat - tette hozzá dr. DeSorgó Tibor.

Kategóriájában végül a barcsi Petrinovics János, a nagyatádi Fülöp József, a bányai Molnár László és a kaposvári Laszczik Iván szerzett első helyezést. A párosoknál pedig a Laszczik Iván-Jezeri Tibor és az Ács Zoltán-Petrinovics János duó nyert aranyérmet. A Donner SK következő erőpróbáját július 16-án rendezi, a hangulatos éjszakai páros versenyre is várják az indulókat.

Címkék: tenisz, sport