Az országos roncsderbi bajnokság hatodik, igali futamán 11 kategóriában 55 versenyző mérette meg magát.

- Három ifjúsági kategória van, egy épített, egy Lada, egy széria kicsi, széria nagy, széria közép, női, szuper és szerelő futam - mondta Steigler Tünde a Magyar Országos Roncsderby Szövetség elnöke.

A viadalról nem hiányozhatott az igali Buzsáki Csaba sem, aki a Lada kategóriában magabiztosan vezeti a pontvadászatot.

- A mai célunk továbbvinni, amit eddig csináltunk, eddig hoztuk 4 versenyen az első helyet és szeretnénk most is hozni az első helyet, az időmérők alapján nagyon jó esélyeink vannak. Általában 6-8-10 Lada van, mindenki próbál fejleszteni, egy-két ellenfél van, akinek jó a technikája, de ez technikai sport, minden a pályán fog eldőlni - mondta Buzsáki Csaba.
Buzsákinak nagyon feküdt a hazai pálya, remekül ment mindhárom futamban. Így zsinórban ötödik győzelmét semmi sem veszélyeztette.

Az igali roncsderbin nyolc hölgy is volán mögé ült, a gyengébbik nem képviselői körében is hódít ez a sportág.

- Eddigi szezonban most indulok először, nem volt autónk, az időmérő sikerült, első helyről rajtolok, majd a végén meglátjuk. Ha a rajt jól sikerül, az már fél jó pozíció és utána a gödrök már tudod nagyjából az edzés után, hogy hol vannak a kanyarok, de mire mi odakerülünk, addigra nagyon kijárják az autók a pályát és nagyon mélyek a gödrök - mesélte Mátés Judit. Judit kislánya, Lili is rajthoz állt. Még csak tíz éves, de már rutinos versenyzőnek számít: nagycsoportos ovis kora óta vezet.

- Ez a pálya nekem könnyű valamennyire, mert tavaly is 2. lettem itt és megszoktam nagyon - mesélte Mátés Lili.

Az ifjúsági kategóriában versenyző vagány kislányt persze nagyon félti anyukája.

- Jaj, de nagyon. Nagyon, bár biztonságos az autó, a férjem építi mindkét autót, nyugodt szívvel ültetem be ilyen szempontból, de mégis mikor elrajtol érzem, amikor közeledik a rajtja a szívem itt dobog és vége, elvileg tudom, hogy nem lehet baja, de akkor is - tette hozzá Mátés Judit.

Lili, aki pillanatnyilag a bajnokság 2. helyén áll, végül győzött a 6-11 évesek mezőnyében. A nézők egész nap látványos futamoknak tapsolhattak.

Címkék: Mátés Judit, Mátés Lili, roncsderby, Steigler Tünde, Buzsáki Csaba, Igal, sport