Tizenöt év szünet után újra az atlétika pályán Sárdi Attila. Aktív pályafutása óta sok minden változott, de egy valami ugyanaz maradt: az edzője. Lengyel Tibor mindig komoly edzéstervvel érkezik. Már a felkészülés hajrájában járnak, kevesebb, mint két hét és Attila a szenior atlétika Európa-bajnokságon méreti meg magát hármasugrásban. 13-14 méter körüli ugrást vár magától.

sardi attila

Sárdi Attila szerint ezzel az eredménnyel a 3-6 közé várható. Van egy nagyon erős versenyző, ő 20 éve még világszinten produkált, Kacsenko, egy ukrán srác, ő mindig ugrabugrál 15 m környékén, ha jól láttam a rajtlistát, akkor van még egy orosz, aki 14,30 környékén teljesít.Van még görög, két brit, van aki adott nevezési szintet, van akinek egy nagy nulla van ott, róluk nem tudunk semmit - tette hozzá a sportoló.  Attilának ez lesz az első nemzetközi megmérettetése a szenior korcsoportban. A magyar bajnokságokon már bizonyított: öt bajnoki címet szerzett. Fiatalon az atlétika több számában is sikeres volt. 16 éves koráig magasugró volt, több fedettpályás bajnokságot is nyert. Aztán tízpróbázóként is válogatott kerettag lett Attila.

Felnőttként már nem versenyzett, Budapestre került, grafikus és kirakatrendező lett. De már hiányzott neki az atlétika, így az MG Produkt Kaposvári AC edzője lett. A 6-13 éves korosztállyal foglalkozik.

Az EB-re napi másfél órás edzésekkel készült, de a hajrában előfordult, hogy egy nap kétszer is tréningezett. A remények szerint a nyíregyházi viadalon kijön majd a lépés. Lengyel Tibor hozzátette: Attila az atlétika példája volt és annyit tett az atlétikáért, annyit dolgozott, hogy ebben benne van most minden. Elszánt, bár sok mindenben ilyenek lennének a magyar fiatalok - tette hozzá a szakember. A 79 éves edző egyébként hobbiként verseket is ír, egyik kedvenc tanítványáról, Attiláról már három költemény is született. Az egyiknek Csodálatos győzelem a címe. Talán az Európa-bajnokság után is rímekbe szedhet majd egy versikét hasonló címmel.

Címkék: Sárdi Attila, újra, atlétika, sport