Még a tanév végén is lelkesen tréningeztek a kaposváriak a katolikus iskola tornatermében. A lányok az idei évben bejutottak a gyermekbajnokság döntőjébe, ahol amatőr egyesületként a kilencedik helyet szerezték meg.

-Nagyon nagy motivációt adott, hogy tavaly egy ponton múlt a döntő, idén bejutottunk, ott volt a helyünk. Csak néha kellett noszogatni őket. A szülők is mindenben segítettek, csapatsportról van szó - mondta Shreck Katalin edző.

A 12 esztendős Kiss Virág 190 centi magasságával kiemelkedett a mezőnyből. - Nagyon jó érzés volt, sokat tanultunk, úgy éreztem, jó csapat voltunk, Remélem, jó véleménnyel voltak rólunk. Az eredmény lehetett volna jobb is, de jövőre talán majd jobb lesz a serdülő korcsoportban - mondta Virág.

A Mágusok KK reménysége később szeretne profi kosárlabdázó lenni, mert úgy gondolja: nagy élmény sok néző előtt játszani. Addig viszont még sokat kell tanulni. - A védekezésben biztos. A támadásban a ziccereket jobban bedobtam, és a lepattanókat is le tudtam szedni. A 13 éves Benke Sára nagy egyéni sikert is elért ebben az évben: felfigyeltek rá a válogatott szakvezetői, és részt vehetett egy edzőtáborban is.

- Nekem nagyon tetszett, a társaság is jó volt, ügyességi lés csapatjátékok voltak. Én sokáig szeretném ezt csinálni, azt sem bánnám, ha felnőtt koromban is ezt csinálnám - mondtza Sára.
Sára három éve edz egyesületi szinten, és jelenleg az ország legjobb húsz játékosa között tartják számon a korosztályában.

Címkék: Sreck Katalin, Benke Sára, Kaposplast Mágusok KK, sport