A Somogy Sportja információi szerint nem nevezett a bajnokságra a megyei II. osztály déli csoportjának bajnoka, a Nemesvid csapata.

A megyei II. osztály déli csoportjának bajnoka a Nemesvid nem vállalta a következő bajnokságot a megyei I. osztályban, sőt a megye II-ben sem. A hírek szerint az együttes - minden bizonnyal anyagi okok miatt - a megyei IV. osaztályba kíván majd nevezni.

Az érvényes feltöltési szabályok szerint első esetben az osztályozón vesztes Ságvár csapatát kérték fel az üresen maradt hely betöltésére, de ezt az egyesület nem vállalta. A megyei I. osztály 15. helyén végzett és ezzel kiesett Tapsony vezetői viszont bólintottak a felkérésre, így maradhatnak a megyei élvonalban. A másodosztályban viszont továbbra is elég kusza a helyzet. Problémát okoz, hogy több csapat anyagi problémák miatt eleve nem is nevezett a másodosztályra, így hiába nyerte meg a bajnokságot a Balatonendréd és a Háromfa, feljebb jutni nincs lehetőségük. A megüresedett helyekre felkért csapatok közül a Kisbárapáti vezetői jelezték, hogy a következő bajnokságban a harmadosztályban kívánnak majd versenyezni.

Vélhetően nem lesz könnyű helyzetben a Labdarúgó Szövetség versenybizottsága, hiszen több nevezés is hiányosan érkezett be és nem tudni, hogy a július 14-i hiánypótlási határidőig mennyit sikerül belőlük majd pótolni. Mindenesetre könnyen elképzelhető, hogy az augusztus 15-i rajton csak 15-15 csapat indul majd mindkét másodosztályú csoportban.

Szerencsére vannak örömteli hírek is, hiszen másfél évnyi szünet után újra lesz labdarúgócsapat Kaposfőn, és újra láthatnak focimeccseket a jutai sportbarátok.

Címkék: labdarúgás, sport