Pákaiék Nyíregyházán vendégszerepeltek az első osztályú csapatbajnokság mai fordulójában. Az NYVTC együttesét erősítette Fucsovics Márton, aki néhány napja nagy bravúrt vitt véghez Wimbledonban: a Grand Slamek királyának tartott füves pályás viadalt első magyarként sikerült megnyernie a juniorok között. A legnagyobb érdeklődés így természetesen Fucsovicsra összpontosult, aki a 2005-ös felnőtt magyar bajnok, a pályafutását Kaposváron kezdő Pákai Norbert ellen lépett salakra. A nyitó játszmát nagy küzdelemben, 7:5 arányban Wimbledon bajnoka nyerte, majd fordult a kocka: Pákai előbb egyenlített, majd hozta a döntő szettet, vele együtt a mérkőzést is (5-7, 6-3, 6-4)

Az MTK 27 éves játékosa egyébként már edzőként tevékenykedik a fővárosi klubnál, a versenyzéssel felhagyott, de a csapatbajnokságban rendre bizonyít, most az első osztályban és a remények szerint az augusztusban kezdődő Szuperligában is.

A Nyíregyháza- MTK derbit egyébként a budapestiek nyerték, magabiztosan: 13:7 arányban (érdekesség, hogy az idei szabályok szerint az egyéni győzelmek kettő, míg a párosok három pontot érnek).

Címkék: sport