Reggel kilenctől délután 4 óráig tartanak foglalkozásokat a Vízügyi SC oktatói. Az intenzív programnak köszönhetően a hét közepére már biztosan ülnek a hajóban a gyerekek.
- Az első nap megtanulják a kajakozás alapjait, megismerkedhetnek a hajókkal, a lapáttal, megtanulják a helyes ki- és beszállást, az evezés alapjait és, hogy mit kell csinálni borulás esetén. Aztán evezünk, fürdünk ebédelünk, pingpong, társas, délután folytatjuk az evezést, egy hosszabb túrára szoktunk elmenni a gyerekekkel – mondta Rehling Nóra táborvezető.
Vannak teljesen kezdők, de olyanok is, akik már sokadik kajak táborukban vesznek részt.

- Az izgalom miatt, az evezés miatt, sokat tanulok, erősödök is és tetszik – mondta Tabi Gábor.
Pedig most a nagy hullámokkal is meg kellett birkózniuk a fiataloknak, de a rutinos kajakosoknak ez nem jelent gondot.

- Ha először jön az ember, elég fárasztó, mert hirtelen sok, ha sokat kajakozunk, de 3 éve már nem olyan sok – mondta Joó Dániel.

Az oktatók szerint vannak tehetségek, akiket arra ösztönöznek, hogy folytassák a kajakozást. A korábbi években már előfodrult, hogy valaki itt ismerkedett meg a sportággal, és később diákolimpiai bajnok lett. Itt a lehetőség tehát, a kajak tábor egész júliusban várja a jövő reménységeit, vagy azokat, akik egy hetet jó társaságban, hasznosan szeretnének eltölteni.

Címkék: Rehling Nóra, Joó Dániel, Vízügyi SC, Tabi Gábor, Kaposvár, sport