A Ring SC Kaposvár versenyzője magabiztos bunyóval jutott el a negyeddöntőbe, ahol jó teljesítménye ellenére a riválisát hozták ki győztesnek, megfosztva őt így az éremtől. A kaposváriak trénere a magyar csapat segédedzőjeként volt jelen a kontinensviadalon.

A tavalyi magyar bajnoki címek után idén is hasonló sikereket várnak a Ring SC Kaposvár utánpótláskorú ökölvívóinál. Az őszi országos bajnokságok előtt azonban két kaposvári a kontinensviadalon is megmérette magát. Nemzetközi mezőnyben már bokszol Horváth Richárd és Júdás Róbert, de Európa-bajnokságon még nem. Horváth 60 kg-ban nem tudta a negyeddöntőbe verekedni magát, Júdás viszont az 50 kilósok mezőnyében győzelemmel kezdett, igaz, az elődöntőbe jutásért kikapott, véleményes meccsen.
- Elégedett vagyok, bár azt mondom, közel álltam a bronzéremhez, mindent megtettem, de nem rajtam múlott.

Az igazi nagy siker tehát még várat magára, de így is kitett magáért a két válogatott sportoló, hiszen juniorkorú kaposvári ökölvívó évtizedek óta nem bokszolt Európa-bajnokságon. Vajmi Csaba segédedzőként utazhatott az Eb-re.
- Két héttel előtte tudtam meg biztosan, a Bornemissza-emlékversenyen dőlt el tulajdonképpen, ott derült ki, hogy két fővel képviselteti magát az egyesületem az Európa-bajnokságon – mondta Vajmi.

A serdülő Európa-bajnokságon végül három magyar végzett az ötödik helyen, közülük a kaposvári Júdás Róbertnek volt a legnagyobb esélye az éremre, ám a hazai versenyzővel szemben csúnyán lepontozták a magyar fiút. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Farkas József is dohogott, mert a három menetből kettőt simán nyert a kaposvári fiú, de igencsak lejtett a hazai pálya.

- Egy bajai, egy nyíregyházi, és az én Júdás Róbertem, szerintem mi álltunk legközelebb a sikerhez, két menetet magasan nyertünk, a harmadik volt véleményes, itt 4-0-ra kihozták az ukrán fiút, pedig még egy laikus is tudja, hogy nincs olyan, hogy valaki egyet sem talál egy meccsen, mindegy, az ukránt hozták ki győztesnek – mondta az edző.

A Ring SC Kaposvár fiataljainak eltökéltségét mutatja, hogy hiába adott ki nekik Vajmi Csaba 3, egyeskenk 4 hét pihenőt, a fiúk már két hét után hívták a trénert, hogy szeretnének edzeni. A klub vezetője természetesen örült a lelkesedésnek, és szívesen vezényli a munkát a nyári szünetben is. Ennek az őszi, kaposvári rendezésű serdülő magyar bajnokságon is lehet már haszna.

Címkék: Júdás Róbert, Vajmi Csaba, Ring SC Kaposvár, Kaposvár, sport