tekepálya


A Közutasok férfi együttese a tavasszal jutott fel a Szuper Ligába, és a legmagasabb osztályban már csak ilyen pályán lehet gurítani. A felújítás csaknem három és fél millió forintba került, és a sportbarátok nem mindennapi összefogásával valósult meg. A két edző, Schleining Endre és Mettner Tibor vezetésével szinte minden csapattag kivette a részét a több hetes munkából.

Az elmúlt hetekben nagyot alkottak a kaposváriak: 1800 órányi munka kellett ahhoz, hogy átalakítsák a második otthonukat. Ennek köszönhetően egy műanyag borítású, a szigorú előírásoknak megfelelő, modul pálya került a korábbi helyére.

- Olyan 3 milliós költségvetéssel számoltunk, de a bontással kezdődő munkák növelték a költségeket, így 3,5 millió forintba került. Szerencsénk volt, mert sikerült ezt az összeget biztosítani, és nem kellett félbehagyni a pályát - mondta Tóth József, a Közutasok Kaposvári TK elnöke.
Az NB II-es együttest is működtető 1. MCM Kft.-nek és Schleining Endre edzőnek köszönhetően végül megvalósultak az álmok.

- Abszolút csapatmunka van. Schleining Endre nélkül ez a pálya nem lenne. A család és a csapattagok rendszeresen jöttek és dolgoztak, több mint egy hónapon át, éjjel-nappal készült ez a pálya - mondta Illyés András szakosztály-vezető.

Már a Közutasok játékosai is nagyon várják, hogy gyakorolhassanak a megújult környezetben. A Szuper Ligában ugyanis már csak ilyen, panel elemekből álló pályán lehet gurítani.
- Ez abszolút reális pálya, nem húz se jobbra, se balra. Nincs kicsatornásodva, az van előnyben, aki jól tud játszani. A golyó oda megy, ahová gurítják, és örülünk ennek, mert ami játékosaink kiváló játékosok, és élnek a hazai pálya előnyével - mondta Illyés.

Ez Kaposvár és Somogy első és egyetlen olyan pályája, ahol Szuper Ligás mérkőzéseket lehet játszani. A tervek szerint szombaton hivatalosan is hitelesítik  és átveszik a létesítményt, augusztusban pedig a magyar válogatott közreműködésével avatják fel a pályát.

Címkék: 1. MCM Kft., Közutasok Kaposvári TK, Illyés András, Schleining Endre, Szuper Liga, Kaposvár, sport