Még az Aranycsapat dombóvári születésű legendája, Buzánszky Jenő, valamint Szekeres Pál vívó is tiszteletét tette a dupla ultratriatlon világbajnokság gunarasfürdői megnyitóján. Bonyhád és Dombóvár már harmadszor rendezett közösen dupla Ironman viadalt, de világbajnokságot most először.

Az őrült távnak több, mint félszáz sportoló vágott neki, még nők is vállalkoztak a 7,6 km úszásból, 360 km kerékpározásból, és 84,4 km-es futásból álló táv leküzdésére. Nos, végül az történt, hogy a hölgyek világbajnokságát épp az amúgy lovas edzőként dolgozó Malatinszky Zsófia nyerte meg, 30 óra és 26 perces teljesítményével. A férfiak között egy olyan fiatalember is szerencsét próbált, aki már a mexikói deka Ironman-t, vagyis a tízsszeres vasember versenyt is teljesítette.

A világbajnokságról a kaposvári Varga Csaba sem hiányozhatott. Az előző két világkupát már sikeresen teljesítette. A kaposvári vasember végül 30 óra 41 perces, kemény küzdelem után a 25. helyen ért célba, ami a magyar bajnokságon a 11. helyet jelentette.

A szeles, esős időjárás egyébként alaposan megnehezítette a versenyzők dolgát, 11-en fel is adták a küzdelmeket. A világbajnokságon végül svájci győzelem született: Adrian Brennwald kevesebb mint 21 és fél óra alatt ért célba. Egy VIP váltó is rajthoz állt a VB-n. A viadal háziasszonya, a képeinken látható Barabás Évi is szorgalmasan rótta a kilométereket.

Címkék: ultratriatlon világbajnokság, Varga Caba, Dombóvár, sport