A szakmai vezetés ezekben a napokban a próbajátékosokat is teszteli, mert ráfér az erősítés az állományra.

Megkezdte a nyári felkészülés második hetét a Rákóczi. A Sisa Tibor vezette szakmai stáb az első héten kilenc edzést vezényelt a fiúknak, és a hírek szerint ez a hét sem lesz könnyebb. A bajnoki rajtig ugyanis még sok munka vár a csapatra.

- Úgy néz ki, egyre jobban érzem magam Kaposváron, de a csapat a lényeg, az pedig alakulhat. Meglepetésemre egyelőre csak fogyunk, ez van, tudomásul kell venni, pótolni kell a hiányzókat - mondta Sisa Tibor vezetőedző. - Nagy érvágás érte a csapatot, majd kiderül, hogy tudjuk ezt megoldani.

A szakember a múlt héten szembesült azzal, hogy alapemberek távoztak az együttestől. A magyar és külföldi próbajátékosok folyamatosan jönnek és mennek, közülük kellene a legjobbakat kiválasztani.

- Van olyan is, hogy nekem ez kell, és ezt kell megvenni. De vannak olyan csapatok, ahol jön húsz játékos, abból kell egyet kiválasztani. Ehhez türelem, munka kell, és az utánpótlást is át kell fésülni, és talán megtaláljuk a legjobbakat hozzá. Ebből kell új csapatot alakítgatni - fogalmazott a Rákóczi mestere.

A Kapos Sport úgy tudja: a klubvezetés dolgozik az együttes megerősítésén, és csütörtök délután várhatók friss hírek arról, hogy kiket igazol a Rákóczi. Időközben a klub NB III-as ligacsapata is megkezdte a felkészülést.

- Egy 14-16-os keret lesz az év folyamán, a zöme fiatal játékos, a kiöregedő 91-es korosztály tagjai. Megpróbálunk keményen dolgozni, és jó eredményt elérni a bajnokság folyamán - mondta Major Ádám. A fiatal saját nevelésű játékos komoly célokat fogalmazott meg az új szezon előtt. - Elsősorban az NB III-as keretben bizonyítani, és ha az embernek lehetősége van rá, természetesen feljebb lépni.

A Rákóczi tehát gőzerővel készül az új évadra, és a fiúk a hétvégén már első előkészületi mérkőzésüket is lejátsszák Horvátországban.

Címkék: Sisa Tibor, labdarúgás, Rákóczi, sport