Az egész napos rendezvényen a megye csaknem összes egyesülete képviseltette magát, és a résztvevők nem csak strandkézilabdáztak, hanem sokan díjakat is átvehettek.

A bajnokságok már befejeződtek, a somogyi kézilabdások azonban a nyári időszakban sem pihennek. A strandkézilabda a Balaton partján is népszerű, így nem véletlen, hogy a II. Somogyi Kézilabda Gálán is a játék volt a főszereplő.

- Nagyon meglepődtem, hogy ilyen kellemetlen idő ellenére a gyerekek ennyire lelkesen szaladnak a pályákon. Az idő rossz, de örömet szereztünk a gyerekeknek - fogalmazott Dorogi Sándor a Somogy Megyei Kézilabda Szövetség elnöke.

kézilabda

A csapatok a homokos és a füves pályán is játszhattak egymással, és nem csak a fiatalok, hanem a rutinos játékosok is meccseltek. A gála szervezői külön köszöntötték azokat a sportembereket, akik sokat tett a megye kézilabdasportjáért.

- Az én alapelvem, hogy azokat a testnevelőket, edzőket kell elismernünk, akik hajlandóak a kicsikkel foglalkozni, akik az alapokat lerakják. Illetve azokat a gyerekcsapatokat, akik kiléptek a megyéből, és olyan eredményeket értek el, amit már jegyeznek a kézilabdában - hangsúlyozta Dorogi.

A somogyi kézilabda az elmúlt években egyre jelentősebb eredményeket ért el. Nem csak utánpótlás, hanem már felnőtt szinten is.

- Rendkívüli az összefogás a kézilabdában Somogyban, mély gyökerei vannak. Két csapatunk az érdeklődés homlokterébe került azzal, hogy az élvonalban szerepel: a siófoki nők és a csurgói fiúk. Jó reklámot csapnak a sportágnak megyénkben. Hadd dicsekedjek el azzal, hogy az egyik volt tanítványom a siófoki női csapat hasznos tagja - mondta Gelencsér Attila a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

A díjátadók egyike, Balogh Beatrix Somogyból indult, és az olimpiai ezüstéremig jutott. Összesen 170-szer szerepelt a válogatottban.

A díjak sokasága is mutatta, hogy sokan dolgoznak a somogyi kézilabda további sikereiért. Csurgótól Siófokig sok helyen szeretik ezt a sportágat, és ma már példaképek is vannak a megyében.

Címkék: Somogyi Kézilabda Gála, bajnokság, sport